ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

NEA ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ



Η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda ανακοίνωσε τη δική της τεχνολογία υποστήριξης οδηγού (driver assist), η οποία έχει την ονομασία "Sensing".
Το σύστημα της Honda με τη βοήθεια ενός κρυμμένου στη μάσκα του αυτοκινήτου ραντάρ, καθώς και μίας κάμερας που βρίσκεται στο παμπρίζ, μπορεί και ανιχνεύει αυτοκίνητα ή πεζούς που βρίσκονται στο δρόμο σας.

Εφόσον υπάρξει κίνδυνος σύγκρουσης, με κάποιο άλλο αυτοκίνητο ή ακόμα και με κάποιο πεζό που διασχίζει το δρόμο, το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις, ενώ φρενάρει ελαφρά το αυτοκίνητο. Εφόσον ο οδηγός δεν ανταποκριθεί άμεσα, τότε φρενάρει το αυτοκίνητο σταθερά αλλά τόσο δυνατά όσο είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Πέρα από το παραπάνω, το σύστημα υποστήριξης οδηγού Sensing της Honda σιγουρεύει ότι οδηγείτε στη μέση της λωρίδας σας (αν ο οδηγός παρεκλίνει από το πορεία του, το όχημα τον ειδοποιεί οπτικά (στην οθόνη του infotainment συστήματος) καθώς και ηχητικά. Το σύστημα επίσης αναγνωρίζει τις πινακίδες και τα σήματα στο δρόμο, τα οποία προβάλει επίσης στην οθόνη του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η τεχνολογία υπάρχει στο νέο CR-V (2015, τουλάχιστον στην αμερικάνικη έκδοση) ενώ θα βρίσκεται και στο σεντάν Legend στις ΗΠΑ (αν έχουμε καταλάβει σωστά, βασίζεται στο πρωτότυπο Acura TLX) πριν το τέλος της χρονιάς. Η Ιαπωνική εταιρεία υπόσχεται να το εφαρμόσει σταδιακά σε περισσότερα μοντέλα μελλοντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια