ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την εναλλακτική στο LinkedIn και το Yammer θα παρουσιάσει σύντομα το Facebook



Δημοσίευμα των Financial Times, κάνει γνωστά τα σχέδια του Facebook να παρουσιάσει σύντομα τη δική της υπηρεσία επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης και η οποία πιθανότατα θα έχει την ονομασία Facebook at Work.
Αν και δεν γίνεται σαφές αν η νέα υπηρεσία θα διαθέτει εντελώς ξεχωριστή παρουσία με το κλασσικό Facebook, ο στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση στο LinkedIn και άλλα παρόμοια προϊόντα όπως το Yammer της Microsoft.

Στα πρότυπα αυτών των υπηρεσιών, το Facebook at Work αναμένεται να διαθέτει το ίδιο γνώριμο σχεδιασμό με το Facebook όπως το news feed και τα groups, δίνοντας φυσικά έμφαση στην επικοινωνία μεταξύ εργαζομένων αλλά και στην πραγματοποίηση επαγγελματικών διασυνδέσεων. Επιπλέον αναμένεται να υποστηρίζει την επεξεργασία εγγράφων από πολλαπλά άτομα κάτι που θα το φέρει αντιμέτωπο με το Microsoft Office και τα Google Docs.

Πάντως θεωρείται σίγουρο ότι ο χρήστης θα μπορεί να κρατήσει ξεχωριστά το προσωπικό του προφίλ με το επαγγελματικό, έχοντας διαφορετική πρόσβαση στο καθένα, αφού ως γνωστόν αρκετές εταιρείες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στο Facebook για τους εργαζομένους τους, κάτι που πιθανότατα δε θα ισχύσει για τη νέα υπηρεσία.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το Facebook δοκιμάζει «εσωτερικά» την υπηρεσία τον τελευταίο χρόνο και αναμένεται να γνωστοποιήσει τα σχέδια του σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια