ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ανανεωμένο roadmap της Intel

Ας δούμε συνοπτικά τι μας ετοιμάζει η Intel για φέτος και το 2015.

Αρχικά πολλά έχουμε ακούσει για τον Core M, το νέο mobile επεξεργαστή της Intel που φιλοδοξεί να μπει σε όλα τα UltraBooksτης αγοράς. Με TDP μόλις 4.5W αναμένεται να το καταφέρει καθώς έχει ήδη οδηγήσει πολλές κατασκευάστριες εταιρείες στην αποκάλυψη νέων φορητών συστημάτων με λεπτή σχεδίαση και υψηλές επιδόσεις. Οι εν λόγω φορητοί υπολογιστές θα έρθουν προς το τέλος του έτους σε 2 in 1 form factors τα οποία είναι υβριδικά συστήματα που συνδυάζουν tablet και laptop σε ένα.

Ύστερα έρχεται η 5η γενιά Core επεξεργαστών (πιθανότατα κάτω από την ονομασία 5000 Series) οι οποίοι θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Haswell με την κατασκευαστική μέθοδο να αλλάζει σε 14nm από 22nm. Ως συνήθως η Intel θα παρουσιάσει τους Core i3, Core i5 και Core i7επεξεργαστές στο ευρύ κοινό, ενώ φήμες τη θέλουν να τους παρουσιάζει στην επερχόμενη Computex 2015. Κατά το δεύτερο μισό του 2015 θα δούμε και τη νέα γενιά Braswell Celeron/Pentium επεξεργαστών για φορητές συσκευές που θα αντικαταστήσει τους Bay Trail. Η νέα αρχιτεκτονική Atom έχει λάβει μια "μικρή" καθυστέρηση καθώς αρχικό είχε γνωστοποιηθεί η εμφάνισή τους το Q4 2014, το οποίο αργότερα έγινε... Q1 2015, ενώ τώρα, μετατίθενται για το δεύτερο μισό του 15.

Και ερχόμαστε στους Skylake, οι οποίοι είναι και το μήλο της έριδος όσον αφορά το hype και τις καινοτομίες που θα φέρουν στο τραπέζι. Η νέα αρχιτεκτονική που θα φέρουν οι 6ης γενιάς Core επεξεργαστές θα υλοποιείται στα 14nm, ενώ θα υπάρχει εγγενής υποστήριξη DDR4 RAM, για πρώτη φορά σε mainstream πλατφόρμα. 



Το ανανεωμένο roadmap της Intel

Δεν υπάρχουν σχόλια