ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σημαντικά αυξημένες οι πωλήσεις των SSHDs, σύμφωνα με την Seagate

Όπως ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η Seagate, έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στις πωλήσεις των SSHDs (solid-state hybrid drives) της, τους τελευταίους μήνες, μια αύξηση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και για το τρέχον τρίμηνο του έτους. 

Πιο συγκεκριμένα, η Seagate ανακοίνωσε στις 27 του μηνός, τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο οικονομικό έτος του 2015 το οποίο ολοκληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου. Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εταιρίας, ο διευθύνον σύμβουλος της Seagate, Steven Luczo, ανακοίνωσε ότι οι συνολικές πωλήσεις των SSHDs (solid-state hybrid drives) ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια, όταν στα μέσα Σεπτεμβρίου αντίστοιχη ανακοίνωση της εταιρίας μιλούμε για 10 εκατομμύρια SSHDs. Τα νούμερα αυτά αναφέρονται στο σύνολο των δίσκων που πωλήθηκαν από την πρώτη μέρα διαθεσιμότητάς τους, η οποία πάει πίσω στο 2010 και καταδεικνύουν την σαφέστατη αύξηση που παρουσιάζουν σε σχέση με το παρελθόν. 


Οι SSHDs προσπαθούν να συνδυάσουν το βασικό πλεονέκτημα των παλιών μηχανικών δίσκων, που είναι η μεγάλη χωρητικότητα σε χαμηλή τιμή, με κάποια από τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων SSDs(solid-state drive) όπως η υψηλή ταχύτητα και το χαμηλό access time. Για τον λόγο αυτό διαθέτουν μια ποσότητα μνήμης NAND Flash η οποία λειτουργεί ως cache. Αν και σε κάποιες περιπτώσεις καταφέρνουν να προσφέρουν επιδόσεις ανάλογες ενός SSD, δεν μπορούν να προσφέρουν αυτές τις επιδόσεις σε κάθε περίπτωση και συνεχώς και κατ' επέκταση να ανταγωνιστούν τους SSDs. 

Οι SSHDs βρίσκονται ήδη στην τρίτη γενιά τους και αν και η Seagate δηλώνει αισιόδοξη για το μέλλον τους, η συνεχιζόμενη μείωση της τιμής της NAND Flash, αναμένεται να οδηγήσει σε φτηνότερους SSDs καθιστώντας τους πιο ανταγωνιστικούς, έναντι των SSHDs και των παραδοσιακών HDDs.

Δεν υπάρχουν σχόλια