ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ActiWait, το έξυπνο φανάρι που σε διασκεδάζει

Τα φανάρια και ειδικά αυτά που είναι κόκκινα κάθε άλλο παρά ευχάριστα αισθήματα προκαλούν τόσο σε οδηγούς και πόσο μάλλον στους πεζούς. Όταν για παράδειγμα είσαι σε μια μεγαλούπολη όπως η Αθήνα με τα άπειρα φανάρια που πρέπει να έρθεις αντιμέτωπος κάθε μέρα και ειδικά όταν κάποια από αυτά καθυστερούν, είναι αναπόφευκτο το να μην περάσεις με κόκκινο.
Αυτό επιχειρεί να σταματήσει ένα νέο project ονόματι ActiWait, που μπήκε για χρηματοδότηση στο Indiegogo και ζητά 35.000 δολάρια. Πρόκειται για έξυπνα φανάρια, συγκεκριμένα κουμπιά φαναριών, τα οποία σε διασκεδάζουν ενώ περιμένεις να ανάψει πράσινο για τους πεζούς. Στο φανάρι έχει τοποθετηθεί μια οθόνη η οποία σου επιτρέπει να παίξεις Pong με το άτομο που βρίσκεται στο απέναντι φανάρι κι έτσι να περάσει η ώρα μέχρι να ανάψει το πράσινο.
Αυτός είναι ένας τρόπος να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου ενώ περιμένεις αλλά και να αποτρέψεις κάποιους βιαστικούς που θέλουν να περάσουν με κόκκινο.
Το concept είχε εμφανιστεί πριν από 2 χρόνια σε ένα video από τρεις φοιτητές του HAWK University με την ονομασία StreetPong, το είδαν περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι και αποφάσισαν να κάνουν το prototype πραγματικότητα. Το πρώτο ActiWait έξυπνο φανάρι εγκαταστάθηκε στην πόλη Hildesheim της Γερμανίας.

actiwait-01-570
actiwait-02-570

Δεν υπάρχουν σχόλια