ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

AMD: Caribbean Islands η ονομασία των νέων GPUs - Καταφθάνουν το 2015


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα Fudzilla.com, οι νέες κάρτες γραφικών της AMD που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική GCN Hawaii, αλλά με σαφώς καλύτερες επιδόσεις θα φέρουν την ονομασία Caribbean Islands. Οι κάρτες αυτές, θα αποτελούν μέρος μια ολοκληρωμένης σειράς και θα κάνουν το ντεμπούτο τους το καλοκαίρι του 2015. Αν και μέχρι τώρα, κυκλοφορούσαν φήμες ότι αυτές θα ονομαστούν Fiji, η ιστοσελίδα επικαλούμενη βιομηχανικές πηγές, ισχυρίζεται ότι η κωδική ονομασία τους θα είναι Caribbean Islands. Όπως πιθανόν πολλοί έχουν παρατηρήσει, ήδη η εταιρεία χρησιμοποιεί ονομασίες από την Καραϊβική.
Η αρχιτεκτονική Northern Islands η οποία παρουσιάστηκε το 2011 φέρει τα Turks και Caicos σαν κωδικές ονομασίες των Radeon HD 6570 και Radeon HD 6450 αντιστοίχως. Επίσης Cayman XT έχουν ονομαστεί οι κάρτες Radeon HD 6970 και Antilles XT είναι η ονομασία της flagship Radeon HD 6990. Η ημερομηνία κυκλοφορίας των καρτών δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως ακόμη, αλλά πολύ πιθανόν η άφιξή τους να λάβει χώρα τον ερχόμενο Ιούνιο με Αύγουστο.

Ακόμη ένα ερώτημα που προκύπτει είναι που θα παρουσιάσει τις νέες κάρτες η εταιρεία. Δεδομένου ότι η Radeon HD 290X, ονομάζεται Hawaii και παρουσιάστηκε στη Χαβάη, οι κάρτες της σειράς Caribbean Islands ίσως παρουσιαστούν σε κάποιο μέρος της Καραϊβικής. Άλλωστε υπάρχουν πολλά θέρετρα, για να επιλέξει η AMD.

Πηγή άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια