ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ASUS ανακοίνωσε την GTX 980 ROG Matrix Platinum


Η επιτυχία της σειράς 900 της Nvidia είναι δεδομένη, όπως δεδομένο είναι και το overclockability του πυρήνα GM204 που χρησιμοποιεί η GTX 980. Ήδη κάρτες της ASUS και της EVGA έχουν φτάσει κάτω από extreme overclocking τον πυρήνα στα 2.2GHz και το νέο μοντέλο της ASUS, είναι κατασκευασμένο για να επιτύχει παρόμοιες επιδόσεις, αν όχι να τις ξεπεράσει.
Εχτές η ASUS ανακοίνωσε την νέα GTX 980 ROG Matrix Platinum η οποία διαθέτει ένα πανίσχυρο Direct CU II σύστημα ψύξης με δύο ανεμιστήρες και πέντε heat pipes, custom σχεδίασης PCB και 14-phase voltage regulator module (VRM). Για την τροφοδοσία της διαθέτει δύο 8pin PCIe υποδοχές, αλλά και μια επιπλέον 4pin molex υποδοχή για τον Memory Defroster. Ο Memory Defroster πρόκειται ουσιαστικά για ένα κύκλωμα το οποίο διατρέχει το PCB της κάρτας και φροντίζει να κρατάει την θερμοκρασία των μνημών πάνω από τους 0 βαθμούς κατά την διάρκεια extreme overclocking με χρήση LN2, ώστε να αποφεύγεται ο σχηματισμός πάγου και προβλήματα με cold bugs. Η κάρτα έρχεται factory overclocked στην GPU με την συχνότητα σε boost να φτάνει τα 1342MHz. Οι μνήμες είναι χρονισμένες στην στάνταρ συχνότητα των 7GHz.

Μένει τώρα να φανεί αν η νέα ASUS θα μπορέσει να επιτύχει νέα ρεκόρ συχνοτήτων και επίσης το πως θα σταθεί δίπλα στο μοντέλο Classified της EVGA που επίσης διαθέτει 14-phase VRM, custom PCB, αλλά και δυνατότητα εύκολων ρυθμίσεων των ρευμάτων της κάρτας μέσω του EVBot.

asus Rog matrix platinum geforce Gtx 980 exploded


asus memory defroster 1024x697

Πηγή άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια