ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Cortana δείχνει μερικές από τις δυνατότητές της στα Windows 10


Πέρασαν μήνες από τότε που τα Windows 10 Technical Preview παρουσιάστηκαν επίσημα και δεν έχουμε δει την Cortana, την ψηφιακή βοηθό της Microsoft, σε δράση στα Wind0ws 10. H ιστοσελίδα WinBeta κατάφερε να την βάλει σε λειτουργία και να την παρουσιάσει στο βίντεο που ακολουθεί.
Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η Cortana βρίσκεται σε κατάσταση beta και αυτά που παρουσιάζονται στο βίντεο δεν αντιπροσωπεύουν το τελικό προϊόν. Οι δυνατότητές της θα είναι περισσότερες και φυσικά το γραφικό περιβάλλον θα είναι πολύ καλύτερο. Σε γενικές γραμμές η Cortana κάνει ότι και σταWindows Phone. Δηλαδή ορίζει υπενθυμίσεις, καλεί τις επαφές μας στο Skype, βρίσκει τοποθεσίες στο χάρτη με οδηγίες πλοήγησης, παίζει τραγούδια που θέλουμε, μας ενημερώνει για τον καιρό και ξεκινάει τις εφαρμογές που της ζητάμε.

Προς το παρόν δεν έχει προσωπικότητα, δηλαδή δεν απαντάει σε προσωπικές ερωτήσεις του τύπου "Ποια είσαι ;" αλλά θα το κάνει όταν παρουσιαστεί στην τελική έκδοση των Windows 10. Η φωνή ανήκει στην ηθοποιό Jen Taylor αλλά σε κάποιες ερωτήσεις απαντάει μια ρομποτική φωνή. Γενικά η φωνητική αναγνώριση βρίσκεται ήδη σε καλά επίπεδα. Προς το παρόν η ενεργοποίησή της απαιτεί να πατήσουμε κάποιο πλήκτρο και δεν μπορούμε να το κάνουμε φωνητικά. Αυτό ίσως να προστεθεί στην τελική της έκδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια