ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Intel αντιμετωπίζει ξανά προβλήματα με το HEDT chipset



Η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται για την Intel, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα με το X99 Express chipset, που υποστηρίζει τους τελευταίους επεξεργαστές Core i7-5xxx "Haswell-E" HEDT που έκαναν πρόσφατα το ντεμπούτο τους.
Κάτι παρόμοιο συνέβη και με το X79 Express chipset και τον ενσωματωμένο storage controller αναγκάζοντας τους κατασκευαστές μητρικών να σχεδιάσουν από την αρχή τα προϊόντα τους, με λιγότερες θύρες SATA/SAS από ότι η πλατφόρμα θα μπορούσε να υποστηρίξει.

Συγκεκριμένα η Intel αφαίρεσε την έκδοση 4.1.0.1046 των RSTe drivers και ανάγκασε και τους υπόλοιπους κατασκευαστές να κάνουν το ίδιο. Απαντώντας σε πρόσφατη Γερμανική δημοσίευση στην ιστοσελίδα Heise.de, η Asus εξηγεί ότι αφαίρεσε τον driver επειδή δεν υποστηρίζει την εντολή ATA TRIM για SSDs σε συστοιχία RAID 0.

Ειδικότερα ο τελευταίος driver έκανε ορατές από το σύστημα μόλις 6 από τις 10 θύρες SATA 6 Gb/s και η δημιουργία RAID θα έπρεπε να γίνει μόνο σε αυτές τις έξι θύρες. Οι άλλες τέσσερις θύρες γινόταν ορατές σαν μέρος ενός ξεχωριστού controller, μόνο όταν συνδεόταν μια συσκευή σε αυτές και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος του RAID των υπόλοιπων έξι θυρών. Η Intel από την μεριά της δεν απάντησε στο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια