ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λιγότερες οι παραγωγές ταινιών από φέτος για την DreamWorks Animation




Η DreamWorks Animation, το στούντιο πίσω από τις γνωστές ταινίες κινουμένων σχεδίων Shrek και τη σειρά Madagascar, σκοπεύει να περικόψει 500 θέσεις εργασίας ώστε να μειώσει τη παραγωγή ταινιών από 3 κάθε χρόνο, σε 2 κάθε χρόνο και να αυξήσει τα κέρδη της.
Οι περικοπές θα αφορούν όλα τα τμήματα και τα παραρτήματα της εταιρείας. Ο συντάκτης του Variety, Marc Graser, αναφέρει πως ενδεχομένως να κλείσει το παράρτημα του στούντιο στη Βόρεια Καλιφόρνια, όπου είχε δημιουργήσει τη πρόσφατη ταινία How to Train Your Dragon, και να μεταφερθεί νότια στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας. Ωστόσο, πολύ πιθανόν αρκετοί από τους δημιουργούς της ταινίας, η οποία συνετέλεσε στην αναγνώριση της DreamWorks αλλά εν τέλει όχι τόσο οικονομικά, να απολυθούν.

Ο σημαντικά περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων που καταγράφηκε στο περσινό box office έθεσε την εταιρεία σε δύσκολη θέση, η οποία φέτος δέχτηκε προτάσεις εξαγοράς από τις SoftBank και Hasbro, που όμως αρνήθηκε, παρά τα χαμηλά κέρδη και τις μεγάλες απώλειες τα οποία οφείλονται στις χαμηλές απαιτήσεις των αρχικών ταινιών της.

Ο CEO της DreamWorks Animation, Jeffrey Katzenberg, σε αναφορά του στους μετόχους της εταιρείας ανέφερε πως προτεραιότητα είναι η δημιουργική και οικονομική επιτυχία της εταιρείας ενώ ήταν αισιόδοξος πως αυτή τη νέα στρατηγική θα αποφέρει καλύτερες ταινίες, καλύτερα αποτελέσματα στο box office και κατ'επέκταση μεγαλύτερα έσοδα. Στα σχέδια της DreamWorks για τα έτη που έπονται είναι η κυκλοφορία μιας ταινίας sequel, οι οποίες παραδοσιακά πάνε καλύτερα σε σχέση με μια πρωτοεμφανιζόμενη ταινία, αλλά και μιας νέας ταινίας

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως σε παρόμοια στρατηγική είχε καταφύγει η εταιρεία και το 2012, όταν είχε αποδεσμεύσει 350 εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια