ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φήμες για ανακοίνωση iPad Pro στις 12,9 ίντσες

 

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορεί η φήμη ότι η Apple θα ανακοινώσει ένα μεγαλύτερου μεγέθους iPad και ο γνωστός αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo πιστεύει ότι φέτος θα κυκλοφορήσει.
Η νέα συσκευή της Αμερικάνικης εταιρείας θα διαθέτει σύμφωνα με φήμες 12,9 ιντσών οθόνη, και προαιρετικά θα συνοδεύεται από stylus.

Το stylus αναμένεται να προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια, αρκτές ευκολίες και περισσότερες δυνατότητες στους επαγγελματίες χρήστες (π.χ στον σχεδιασμό) ωστόσο δεν θα είναι φθηνό, και για αυτό λέγεται ότι δεν θα περιλαμβάνεται στην συσκευασία του νέου iPad Pro όπως φημολογείται ότι θα ονομάζεται η νέα συσκευή της Apple.
Επειδή η ενσωμάτωση δυνατοτήτων ασύρματης φόρτισης θα ανέβαζε σημαντικά το κόστος του, η εταιρεία λέγεται ότι προτίμησε την λύση του Lightning Connector για την φόρτιση του. Η Apple είχε καταθέσει αίτηση ευρεσιτεχνίας για ένα stylus το 2010, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη η παρουσίαση ενός τέτοιου προϊόντος. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι Microsoft και Samsung έχουν διαφημίσει την χρήση stylus σε προϊόντα τους.
Σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo, η Apple δεν θα συμπεριλάβει κατά πάσα πιθανότητα στην συγκεκριμένη έκδοση του stylus αισθητήρες όπως γυροσκόπιο ή επιταχυνσιόμετρο, ωστόσο μελλοντικές εκδόσεις πιθανότατα θα ενσωματώνουν τέτοια χαρακτηριστικά για να υποστηρίξουν το "3D handwriting", που θα επιτρέπει στους χρήστες να γράφουν σε οποιαδήποτε επιφάνεια ή ακόμα και στον αέρα. Η εταιρεία έχει υποβάλλει αιτήσεις για αρκετές ευρεσιτεχνίες που αφορούν στην χρήση του haptic stylus, μεταξύ των οποίων και μία (communicating stylus) που αυτομάτως μετατρέπει χειρόγραφες σημειώσεις σε ψηφιακή μορφή.
O Kuo πιστεύει ότι η Apple θα ανακοινώσει την διάθεση του stylus το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, παράλληλα με το νέο iPad Pro.

 Site: Mac Rumors
 Site: GSMArena

Δεν υπάρχουν σχόλια