ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέος φορητός Renice U3 USB 3.0 SSD


Η Renice είναι μια Κινέζικη εταιρία που ειδικεύεται σε αποθηκευτικά μέσα υψηλής αντοχής, τόσο όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής τους και της αντοχής τους, όσο και στον τομέα της ασφάλειας. Μάλιστα έχει αναπτύξει τον δικό της SSD controller, αλλά και το αναγκαίο firmware. Το νέο μοντέλο είναι το Renice U3, χρησιμοποιεί το USB 3.0 interface και υπόσχεται υψηλές επιδόσεις σε ιδιαίτερα μικρές διαστάσεις.
Ο controller του Renice U3 είναι ο U3137-IT, ειδικά σχεδιασμένος για το USB 3.0 interface και ο SSD έρχεται με υποστήριξη για κρυπτογράφηση AES-256, secure erase, power failure protection, ώστε ο κάτοχός του να είναι σίγουρος ότι τα δεδομένα που θα έχει αποθηκευμένα σε αυτόν θα είναι απολύτως ασφαλή. Μάλιστα, ο δίσκος μπορεί να χωριστεί σε δύο διαφορετικά partitions και μόνο το ένα από αυτά να είναι κρυπτογραφημένο. Μπορεί επιπλέον να είναι κρυφό, αποτρέποντας αλλοίωση ή διαγραφή των δεδομένων του από ιούς ή κατά λάθος.

Οι ταχύτητές του, φτάνουν τα 400MB/sec στην ανάγνωση και τα 320MB/sec στην εγγραφή, επιτρέποντας την τάχιστη μεταφορά δεδομένων από και προς αυτόν. Ο δίσκος έχει μεταλλικό περίβλημα για μεγάλη αντοχή, ζυγίζει 67 γραμμάρια και έχει διαστάσεις επαγγελματικής κάρτας. Πιο συγκεκριμένα οι διαστάσεις του είναι 78.52 x 56 x 6.53 χιλιοστά. Η ύπαρξη ενός LED δείχνει πότε υπάρχει μεταφορά δεδομένων, ενώ υπάρχει και on off διακόπτης. Η Renice διαθέτει με τον SSD και monitoring tool για την παρακολούθηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο SSD.

Renice U3 1

Επειδή ο δίσκος είναι 100% κατασκευής της Renice, θα είναι διαθέσιμος σε διάφορα χρώματα, θα υπάρχουν μοντέλα διαφόρων χωρητικοτήτων, ενώ η μνήμη θα μπορεί να είναι είτε SLC είτε MLC. Η μέγιστη χωρητικότητα σε περίπτωση επιλογής MLC μνήμης θα ανέρχεται στο 1TB, ενώ στην περίπτωση επιλογής SLC μνήμης στα 512GB.

Δεν υπάρχουν σχόλια