ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Reprap Prusa I3, συναρμολογήστε το δικό σας 3D εκτυπωτή



Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές αναμένεται να κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια, με τις τιμές τους να σημειώνουν κάθετη πτώση ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια.
Μια εναλλακτική πρόταση με έμφαση στον εκπαιδευτικό τομέα, αποτελούν τα μοντέλα τηςκοινότητας χρηστών RepRap , τα οποία επιτρέπουν στον χομπίστα να κάνει την εισαγωγή του στην τρισδιάστατη εκτύπωση μέσα από ένα συναρμολογούμενο kit, και με κόστος που δε ξεπερνά τα 400 ευρώ.

Το RepRap Prusa I3 αποτελεί την τρίτη γενιά του αντίστοιχου κιτ της κοινότητας, διαθέτει γενική άδεια δημόσιας χρήσης (GNU), και ενσωματώνει όχι μόνο τα μαθήματα από τις προηγούμενα δύο Prusa kit αλλά και από άλλες δημιουργίες της RepRap.

Μια παραλλαγή του συγκεκριμένου μοντέλου είναι το Z-605S DIY Acrylic Frame kit, το οποίο διαθέτει LCD οθόνη για όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις ενώ υποστηρίζει εκτύπωση χωρίς την ανάγκη παρουσίας υπολογιστή. Με ικανοποιητικές διαστάσεις (43.0 x 40.5 x 37.0) και μεταλλική κατασκευή, στηρίζεται στο λογισμικό Cura όπου επιτρέπει στο χρήστη να δει το φυσικό μέγεθος του αντικειμένου μόλις φορτώσει το αρχείο εκτύπωσης. Υποστηρίζει ακόμα πολλά από τα δημοφιλή προγράμματα επεξεργασίας 3D αρχείων όπως 3D Max, Maya, SolidWorks κ.α

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η τιμή του έχει οριστεί στα €375 με τη χρήση του κωδικού Z605S, με την πάντα ενεργή κοινότητα να υπόσχεται υψηλής ποιότητα εξαρτήματα και μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία συναρμολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια