ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Tο MacBook Air με οθόνη 12 ιντσών και νέο σχεδιασμό

Με τον κλασικό τρόπο των «διαρροών», η Apple προσπαθεί να στρέψει τα φώτα πάνω της, τις ημέρες αυτές που διεξάγεται η CES, η μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών ειδών, αποκαλύπτοντας το νέο μέλος στην οικογένεια των φορητών υπολογιστών MacBook Air.
Οι πληροφορίες μας έρχονται μέσα από την ιστοσελίδα 9to5mac οι οποίες συνοδεύονται και από φωτογραφίες/αναπαραστάστεις του πρώτου MacBook Air το οποίο θα διαθέτει οθόνη 12 ιντσών ενώ θα φέρει διαφορετικό σχεδιασμό από τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς.

Το μέγεθος του νέου MacBook Air θα είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό του μοντέλου της σειράς με οθόνη 13 ιντσών και θα πλησιάζει πιο πολύ το μέγεθος του μοντέλου των 11 ιντσών με πιο στενό σχήμα, κάτι που έχει γίνει εφικτό ελαχιστοποιώντας τα περιθώρια (bezels) γύρω από την οθόνη.Δημοσιευμένη Εικόνα
Όπως γίνεται εμφανές από τις φωτογραφίες, το εμπρόσθιο μέρος του φορητού υπολογιστή της Apple θα διαφέρει από τα προηγούμενα μοντέλα, με το πληκτρολόγιο να καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο το πλάτος της συσκευής, με τα πλήκτρα να έχουν ανασχεδιαστεί και να βρίσκονται πιο κοντά μεταξύ τους. Επιπλέον η Apple έχει αλλάξει τη θέση σε μερικά function πλήκτρα ενώ έχει απλοποιήσει τα πλήκτρα με τα βελάκια χωρίς να χάνεται τίποτα από τη συνολική χρηστικότητα, κάτι που ισχύει και για το trackpad το οποίο ψηλώνει ελαφρώς. χάνοντας το εφέ κατά το πάτημα του.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Το πάχος της συσκευής με βάση την παρακάτω φωτογραφία αναμένεται να είναι σημαντικά πιο λεπτό από αυτό του μοντέλου των 11 ιντσών, διατηρώντας το κωνικό σχήμα που μοιάζει με δάκρυ, και στο οποίο η συσκευή γίνεται πιο λεπτή όσο προχωράμε από την κορυφή ως το κάτω μέρος. Πάνω από το πληκτρολόγιο υπάρχουν τέσσερις επανασχεδιασμένοι έξοδοι ήχου με διπλό χαρακτήρα αφού χρησιμοποιούνται και ως οπές εξαερισμού προκειμένου να είναι το MacBook Air πιο δροσερό, από τη στιγμή που δε θα διαθέτει ανεμιστηράκι.
Δημοσιευμένη Εικόνα
Αυτό που μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς είναι η έλλειψη πολλών θυρών στην επιφάνεια του υπολογιστή συγκριτικά με άλλο μοντέλο της σειράς. Στο αριστερό μέρος αναμένεται να υπάρχει μόνο η θύρα των ακουστικών και το διπλό μικρόφωνο το οποίο αναλαμβάνει και την ακύρωση θορύβου ενώ στο δεξί μέρος υπάρχει μια έκπληξη, μια θύρα USB Type-C η οποία αποτελεί τη νέα έκδοση του γνωστού προτύπου η οποία υποστηρίζει αναστρέψιμα καλώδια. Όμως όπως βλέπουμε και από τη φωτογραφία, δεν υπάρχει κάποια άλλη θύρα USB ή έστω από τις κλασσικές που χρησιμοποιεί η Apple όπως μια Thunderbolt, MagSafe ή έστω SD θύρα κάτι που μπορεί να οφείλεται στο λεπτό σχήμα του υπολογιστή όμως πιθανότητα δε θα ικανοποιήσει μια μεγάλη μερίδα χρηστών.
Δημοσιευμένη Εικόνα
Γνωρίζουμε πάντως ότι η θύρα USB Type-C μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη φόρτιση ενός φορητού υπολογιστή κάτι που καθιστά άχρηστη την παρουσία θύρας MagSafe. Πάντως η παρουσία μιας μόνο θύρας στην επιφάνεια του υπολογιστή, κάνει απαραίτητη την παρουσία ενός hub έτσι ώστε να μπορούν να συνδεθούν πολλαπλά περιφερειακά πάνω του, κάτι που πιθανότατα έχει προβλέψει ήδη η Apple και θα κυκλοφορήσει παράλληλα με τον υπολογιστή.
Δημοσιευμένη Εικόνα
Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας τοποθετούν την ανακοίνωση του MacBook Air 12' στα μέσα της χρονιάς, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυκλοφορία του θα γίνει πολύ πιο σύντομα αφού σύντομα θα ξεκινήσει η παραγωγή του. Ένα στοιχείο που ενισχύει την κυκλοφορία του σύντομα είναι και η χθεσινή ανακοίνωση της Intel, της 5ης γενιάς των επεξεργαστών Core με την κωδική ονομασία Broadwell.

Δεν υπάρχουν σχόλια