ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ανθρωποειδές της Toshiba είναι τρομαχτικό αλλά... και εκπληκτικό!

Πριν λίγο καιρό η Toshiba ανακοίνωσε ότι δημιούργησε ένα ανδροειδές που μπορεί να κουνήσει τα χέρια και τα πόδια του ομαλά καθώς και να χρησιμοποιήσει την Ιαπωνική νοηματική γλώσσα.
Η ChihiraAico όπως είναι η ονομασία του ανδροειδούς με την θηλυκή εμφάνιση ήταν στην έκθεση CES 2015 και δεν χάσαμε την ευκαιρία να την δούμε από κοντά.
Η Toshiba ανέπτυξε -και θα συνεχίσει να εξελίσσει- το πρωτότυπο ανδροειδές με στόχο να δημιουργήσει ένα υπηρεσιακό ανδροειδές που θα είναι ικανό να βοηθήσει ανθρώπους -με προβλήματα υγείας, κινητικά προβλήματα ή ηλικιωμένους- σε τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και της υγειονομικής περίθαλψης.

Η Ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά την ChihiraAico στην CEATEC Japan 2014 τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο δεν έχασε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επίδειξη της τεχνολογίας και στην έκθεση CES 2015.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Δημοσιευμένη Εικόνα

Όπως μπορείτε να δείτε, το ανδροειδές έχει την εμφάνιση μίας φιλικής νεαρής γυναίκας, που μπορεί και χαμογελά και ανοιγοκλείνει τα μάτια. Προς το παρόν, και σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρεία, το ανδροειδές μπορεί να μιμηθεί απλές ανθρώπινες κινήσεις (όπως είναι ο χαιρετισμός, η νοηματική στα Ιαπωνικά) ωστόσο η Toshiba θέλει να ενσωματώσει πληθώρα τεχνολογιών όπως διάφορους αισθητήρες, σύνθεση ομιλίας, αναγνώριση ομιλίας καθώς και ρομποτικό έλεγχο για να δημιουργήσει ένα πιο εξελιγμένο κοινωνικό ρομπότ από το 2020.

Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός συντρόφου για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με άνοια, να προσφέρει τηλεσυμβουλές με φυσική ομιλία, να επικοινωνεί μέσω της νοηματικής γλώσσας και για να βοηθήσει τους εργαζομένους του τομέα της υγείας ή τα μέλη της οικογένειας να έχουν ένα επιπλέον μάτι πάνω στους ηλικιωμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια