ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Virtuix Omni, το οποίο ολοκληρώνει την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας

Το Omni της Virtuix το μάθαμε πριν περίπου 1.5 χρόνο όταν οι δημιουργοί του ζητούσαν χρηματοδότηση μέσω της ιστοσελίδας Kickstarter, προκειμένου να φέρουν στην αγορά τον πρώτο διάδρομο ο οποίος απευθύνεται σε gamers που θέλουν να μεγιστοποιήσουν την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας.
Ύστερα από λίγες μόνο ημέρες, η χρηματοδότηση του όλου σχεδίου έγινε πραγματικότητα όμως η εταιρεία εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων, δεν έχει καταφέρει να κυκλοφορήσει στο εμπόριο τη συσκευή, ανακοινώνοντας συνεχείς αναβολές. Όπως μας εξήγησαν τα στελέχη της Virtuix, είναι σίγουροι ότι πλέον το Omni θα κυκλοφορήσει στην αγορά στο τέλος Απριλίου και με τιμή $499 έτσι ώστε να ολοκληρώσει την εμπειρία μαζί με ένα σύστημα Oculus Rift (διατίθεται ξεχωριστά) σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει η ανάπτυξη σχετικών παιχνιδιών.

Φυσικά δε χάσαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το όλο σύστημα το οποίο εκτός από το Omni, περιλάμβανε το Oculus Rift DK2 καθώς και ένα εικονικό όπλο. Στην ουσία το Omni λύνει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εικονικής πραγματικότητας, αυτό της κίνησης στο τρισδιάστατο χώρο ενός παιχνιδιού, χωρίς να περιορίζεστε από το χώρο του σπιτιού σας και κινδυνεύοντας να έχετε κάποιο ατύχημα.

Για να πατήσετε πάνω στο λείο διάδρομο, χρειάζεστε τα ειδικά παπούτσια που περιλαμβάνονται με το Omni, και τα οποία μας έδωσαν την εντύπωση ότι γλιστράμε καθώς περπατούσαμε ή τρέχαμε. Το να πέσουμε πάντως είναι αδύνατο αφού μόλις εισερχόμαστε στο "δαχτυλίδι", φοράμε μια ειδική ζώνη, το Oculus Rift και η διασκέδαση ξεκινάει.

Κάνοντας μια γρήγορη προπόνηση, ξεκινήσαμε να παίζουμε ένα τυπικό παιχνίδι πρώτου προσώπου, όπου για όπλο χρησιμοποιήσαμε ένα ειδικό εικονικό όπλο που όμως ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την αίσθηση του ρεαλισμού. Η όλη εμπειρία ήταν καταπληκτική αν και δε κρύβουμε αρκετά κουραστική ακόμα και μετά από λίγα λεπτά παιχνιδιού.

Αν και γνωρίζουμε το πότε θα διατεθεί το Virtuix Omni στην αγορά, ακόμα δε ξέρουμε τα πλάνα του Facebook σχετικά με την εμπορική κυκλοφορία του Oculus Rift η οποία φημολογείται για το τέλος της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια