ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Project Ara: H Toshiba δείχνει τα modules για την κάμερα

Το Project Ara είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες που έχουμε δει και το ακόμη πιο θετικό είναι ότι δεν έχει μείνει μόνο στα χαρτιά. H Google προχωρά σιγά σιγά στην υλοποίησή του. Αναμένεται να έρθει στην MWC που ξεκινά τον Μάρτιο στη Βαρκελώνη και θα μπορέσουμε να το δούμε από κοντά μιας και το Techblog θα βρίσκεται εκεί.
Μαζί με το αρθρωτό τηλέφωνο θα δούμε και κάποια από τα κομμάτια που θα το απαρτίζουν, τα λεγόμενα modules και την πολύ ενδιαφέρουσα μπαταρία η οποία έχει το μισό μέγεθος από τις κανονικές αλλά την ίδια χωρητικότητα.
Ανάμεσα στους κατασκευαστές modules είναι και η Toshiba η οποία έδειξε 3 κομμάτια για την κάμερα του Project Ara. Το ένα κομμάτι είναι η μπροστινή κάμερα στα 2 Megapixel, ενώ υπάρχουν δυο modules για την πίσω πλευρά, ένα 5 Megapixel και ένα στα 13 Megapixel.
H Toshiba σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε θα βάλει στη μαζική παραγωγή τα modules και θα τα διαθέσει στην αγορά τον επόμενο χρόνο. Να υπενθυμίσουμε ότι η Google θα διαθέσει το πρώτο Spiral 2στο Puerto Rico τέλη του 2015 και από το 2016 θα εξαπλωθεί στις υπόλοιπες αγορές.
Βλέπουμε τα modules αλλά ακόμη δεν έχουμε κάποια δείγματα από την κάμερα, εκτός από το παρακάτω βίντεο που γίνεται μια μικρή επίδειξη στην 5 Megapixel κάμερα.
Toshiba camera modules Project Ara
Toshiba camera modules Project Ara
Toshiba camera modules-Project Ara

Δεν υπάρχουν σχόλια