ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Apple σχεδιάζει τον εφοδιασμό του MacBook Air με οθόνη Retina

apple-macbook-air-13
Η Apple φέρεται έτοιμη να προχωρήσει στην προσθήκη οθόνης Retina στα μοντέλα MacBook Air, ενώ οι προμηθευτές της ξεκίνησαν ήδη τη μαζική παραγωγή οθονών με διαγώνιο 12 ιντσών.
Αυτό υποστηρίζεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, επικαλούμενη, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, «άτομα που γνωρίζουν καλά το συγκεκριμένο θέμα».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι προμηθευτές της εταιρείας έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου τη μαζική παραγωγή των νέων οθονών υψηλής ανάλυσης, με στόχο μάλιστα την παράδοση μεγάλων ποσοτήτων ώστε τα νέα MacBook Air να είναι διαθέσιμα για το β’ τρίμηνο του έτους.
Η Appleπροσφέρει οθόνες Retinaστη σειρά MacBook Pro, με ανάλυση 2.560×1.600 pixelsγια το μοντέλο των 13,3 ιντσών και 2.880×1.800 pixels για το μοντέλο των 15 ιντσών.  Αντίθετα, η υπάρχουσα σειρά MacBook Air προσφέρει ανάλυση 1.366×768 pixelsμε το μοντέλο των 11 ιντσών και 1.440×900 pixelsμε το μεγαλύτερο μοντέλο των 13 ιντσών.
Μία οθόνη Retina προσφέρει, σύμφωνα με την Apple, έως και τέσσερις φορές περισσότερη λεπτομέρεια στην εικόνα, σε σχέση με μία τυπική οθόνη, υψηλότερο λόγο αντίθεσης των χρωμάτων, βαθύτερο μαύρο και ευρύτερες γωνίες θέασης.
Βέβαια το δημοσίευμα της Wall Street Journal προκαλεί και ένα ακόμη ερώτημα. Η  Apple ήδη προσφέρει τη σειρά MacBook Air σε διαγώνιους 11 και 13 ιντσών. Εάν η Apple ετοιμάζει και μοντέλο στις 12 ίντσες αυτό θα αντικαταστήσει κάποια από τα προϋπάρχοντα ή θα έρθει να προστεθεί σε αυτά;

Δεν υπάρχουν σχόλια