ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Μουσείο του Μέλλοντος στο Ντουμπάι θα είναι γεμάτο με ρομπότ αλλά και τους εφευρέτες του




Το Ντουμπάι αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς σαν να πρόκειται για κάποιο εξομοιωτή κατασκευής πόλεων και αστικής διαχείρισης με ενεργοποιημένα όλα τα "cheats" και το τελευταίο αρχιτεκτονικό θαύμα είναι το "Μουσείο του Μέλλοντος".
Το αρχιτεκτονικό σχέδιο είναι αναμφισβήτητα ξεχωριστό και φουτουριστικό. Το κόστος της κατασκευής του κτιρίου θα φτάσει τα 136 εκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται δίπλα στην οικονομική περιοχή του Ντουμπάι, μόλις εφτά λεπτά από το ψηλότερο κτίριο που κατασκεύασε ποτέ ο άνθρωπος, τον ουρανοξύστη Burj Khalifa.

Αναμένεται να εγκαινιαστεί το 2017 ενώ εκτός από τη χρήση του ως μουσείο, θα εξυπηρετεί και σκοπούς ερευνητικού εργαστηρίου. Σε ανάρτηση στο Twitter ο κυβερνήτης της χώρας, Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, ανέφερε πως το μουσείο "θα είναι ένα περιβάλλον στο οποίο τα δημιουργικά μυαλά θα μπορούν να δοκιμάσουν, να χρηματοδοτήσουν και να εμπορευματοποιήσουν ιδέες για φουτουριστικά πρωτότυπα και υπηρεσίες".

Στα αποκαλυπτήρια του μουσείου ο ίδιος δήλωσε περήφανα πως θα αποτελεί ένα στέγαστρο ιδεών, μια κινητήρια δύναμη για καινοτομίες και ένα παγκόσμιο προορισμό για εφευρέτες και επιχειρηματίες. Συμπλήρωσε δε, πως το μέλλον ανήκει σε αυτούς που μπορούν να το οραματιστούν, να το σχεδιάσουν και να το εκτελέσουν και έκλεισε με τη πρόταση πως στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντί απλά να προβλέπουν το μέλλον, το δημιουργούν.

Η Wall Street Journal σημειώνει πως το Ντουμπάι επενδύει ολοένα και μεγαλύτερα ποσά στη τεχνολογική καινοτομία, συμπεριλαμβανομένων και διάφορων διαγωνισμών όπως το "Drones for Good" , με έπαθλο 1 εκατομμύριο δολάρια για την εύρεση ανθρωπιστικών χρήσεων των drones, το οποίο κέρδισε τελικώς μια ομάδα Σουηδών.
Η τοποθέτηση αυτών των drones στο εσωτερικό του μουσείου θα είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακή αλλά το Ντουμπάι θα πρέπει να επιδείξει και δικές του τεχνολογίες και όχι μόνο ξένες..

Δεν υπάρχουν σχόλια