ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστολή του Jen-Hsun Huang για το θέμα της GTX 970

Σχετικά με την παρερμηνεία των specs της GeForce GTX 970.

Ο CEO της NVIDIA Jen-Hsun Huang σπάει τη σιωπή του και αναφέρεται στο θέμα της GTX 970 κάρτας γραφικών που εμφανίστηκε να μην χρησιμοποιεί σωστά τα τελευταία 512MB της συνολικής μνήμης των 4GB. Βέβαια, η σιωπή του CEO σπάει και λόγω της πρόσφατης μήνυσης που κατατέθηκε εναντίων της "πράσινης" για τα μη σωστά τεχνικά στοιχεία που έφερε η εν λόγω κάρτα.
Συγκεκριμένα η επιστολή του έχει απολογητικό χαρακτήρα, λέγοντας πως "δε θα επαναληφθεί" και πως "θα κάνουμε καλύτερα δουλειά την επόμενη φορά". Ακολουθεί μεταφρασμένη η επιστολή:

Γεια σε όλους,

Κάποιοι από εσάς είστε δυσαρεστημένοι που δεν διατυπώσαμε με σαφήνεια την τμηματική μνήμη της GTX 970 όταν τη λανσάραμε. Καταλαβαίνω τον λόγο, γι' αυτό αφήστε να εξηγηθώ.

Εφηύραμε μια νέα αρχιτεκτονική μνήμης με την Maxwell. Η ικανότητα δημιουργήθηκε ούτως ώστε τα "κομμένα" Maxwell μοντέλα να μπορούν να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερο framebuffer - δηλαδή η GTX 970 να μην χρησιμοποιεί 3GB, αλλά να διαθέτει ένα επιπλέον GB.

Η GTX 970 είναι μια κάρτα με 4GB. Όμως τα τελευταία 512MB (της επιπλέον μνήμης του 1GB) έχουν μειωμένο bandwidth. Αυτή η σχεδίαση είναι πολύ καλή, καθώς καταφέραμε να τοποθετήσουμε ένα επιπλέον GB στην GTX 970 και οι μηχανικοί λογισμικού μας, μπορούν να κρατούν λιγότερο χρησιμοποιούμενα δεδομένα στο τμήμα των 512MB.

Δυστυχώς, αποτύχαμε να συνεννοηθούμε "εσωτερικά" με το τμήμα marketing και κατ' επέκταση με τους reviewers κατά το λανσάρισμα της κάρτας.

Από τότε, ο Jonah Alben, senior vice president of hardware engineering, παρείχε τεχνική ανάλυση της σχεδίασης της κάρτας, κάτι που δημοσίευσαν πολλά μέσα.

Αντί να είμαστε χαρούμενοι που βρήκαμε τρόπο να δώσουμε περισσότερη μνήμη στην GTX 970, κάποιοι δυσαρεστήθηκαν από το ότι δεν περιγράψαμε την "τμηματική φύση της αρχιτεκτονικής" για το τελευταίο 1GB.

Είναι κατανοητό. Αλλά επιτρέψτε μου: Η μόνη μας πρόθεση ήταν να δημιουργήσουμε την καλύτερη GPU. Θέλαμε η GTX 970 να έχει 4GB μνήμης, καθώς τα παιχνίδια χρησιμοποιούν περισσότερη μνήμη από ποτέ.

Τα 4GB της GTX 970 είναι αυτά που παρέχουν τις επιδόσεις που απολαμβάνετε. Και ως είθισται οι μηχανικοί μας θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις καλύτερες επιδόσεις στα games μέσω του GeForce Experience προγράμματος.

Το νέο χαρακτηριστικό της Maxwell θα έπρεπε να είχε αποσαφηνιστεί εξ' αρχής.

Δε θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί. Θα κάνουμε καλύτερη δουλειά την επόμενη φορά.

Jen-Hsun


Επιστολή του Jen-Hsun Huang για το θέμα της GTX 970

Δεν υπάρχουν σχόλια