ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Qualcomm αποκαλύπτει το μέλλον των smartphones με γνωστική πλατφόρμα και Snapdragon 820

qualcomm-snapdragon-820-teaser-mwc2015
Η παρουσίαση της Qualcomm στο MWC 2015 κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε, καθώς η εταιρεία κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον ακόμη και του μη καταρτισμένου κοινού με τεχνολογίες που θα καθορίσουν το μέλλον των smartphones και όχι μόνο.
Ξεκινώντας από την ασφάλεια, η τεχνολογία Qualcomm Snapdragon Sense ID 3D Fingerprint χρησιμοποιεί υπερηχητικά κύματα για να δημιουργήσει μια τρισδιάστατη απεικόνιση του δακτυλικού αποτυπώματος του χρήστη, η οποία είναι σημαντικά πιο δύσκολο να υποκλαπεί σε σύγκριση με τις σημερινές τεχνολογίες των iPhone 6 ή Samsung Galaxy S6. Το Sense ID λειτουργεί εξίσου καλά ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής της συσκευής (μέταλλο, γυαλί, πλαστικό) και χωρίς να επηρεάζεται από τυχόν λιπαρότητα του δακτύλου.
Περνώντας στη γνωστική πλατφόρμα Qualcomm Zeroth, ο πρόεδρος της εταιρείας, Derek Aberle, την περιέγραψε ως το μέσο για να μαθαίνει η συσκευή σταδιακά τις συνήθειες του χρήστη και να αυτορυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του. Μάλιστα, για μεγαλύτερη ασφάλεια η καταγραφή των γνωστικών δεδομένων γίνεται αποκλειστικά στη συσκευή και όχι σε κάποιο cloud. Στόχος είναι η επέκταση της πλατφόρμας και στα αυτοκίνητα.
Για παράδειγμα, η Qualcomm παρουσίασε ένα demo σχετικά με την κάμερα. Η εφαρμογή της κάμερας εκμεταλλεύεται τα δεδομένα του Zeroth για να αναγνωρίζει τι περιλαμβάνει η εικόνα (πρόσωπα, τοπίο, εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, αντικείμενα, ημέρα ή νύχτα κλπ.) έτσι ώστε να προσαρμόσει αυτόματα τις ρυθμίσεις για ιδανική λήψη.
Σε ό,τι αφορά το νέο Qualcomm Snapdragon 820 SoC, θα διαθέτει νέο custom επεξεργαστή γραφικών Kryo GPU και η κατασκευή του θα γίνει με τη διαδικασία FinFET (πιθανότατα 14nm), αλλά δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες σχετικές με τις δυνατότητες του. Πάντως, επιβεβαιώθηκε ότι θα μοιραστεί στους συνεργάτες της εταιρείας μέσα στο δεύτερο μισό του 2015.Τέλος, να αναφέρουμε τη συμφωνία της Qualcomm με τη Cyanogen Inc. για χρήση του Cyanogen OS στις συσκευές – αναφορά που θα κυκλοφορήσει η εταιρεία μέσα στους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια