ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Samsung επενδύει στην αγορά των μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα




Για να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την θέση της στον τομέα της βιομηχανίας κατασκευής μπαταριών και για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Samsung εξαγόρασε το τμήμα μπαταριών της Magna International, Magna Steyr, που θα απορροφηθεί από το αντίστοιχο τμήμα της Κορεάτικης εταιρείας, Samsung SDI.
H Samsung SDI απολαμβάνει ήδη τους καρπούς της συνεργασίας με την BMW, αφού έχει συμφωνήσει με την Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για την προμήθεια μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας i3 και i8 Hybrid ενώ φέτος προμηθεύει την Tesla με μπαταρίες σε ποσοστό 8%, αν και βρίσκεται σε συζητήσεις για να αυξήσει το ποσοστό της.

Η εξαγορά της Magna Steyr όπως αναφέραμε θα ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την Samsung, για να ανταγωνιστεί για παράδειγμα εταιρείες όπως η Panasonic, που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής της Tesla, αλλά και συνεργάτης της στην κατασκευή του εργοστασίου μπαταριών Gigafactory.
Θα μπορούσε κάποιος να συνδέσει την εξαγορά της Magna Steyr -η οποία είχε μιλήσει σύμφωνα με φήμες με την Apple- με τα σχέδια της Apple και το φημολογούμενο αυτοοδηγούμενο ηλεκτρικό όχημα που κατασκευάζει, ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση ταιριάζει με την γενικότερη στρατηγική της εταιρείας να διεισδύσει σε περισσότερες αγορές.

Μην ξεχνάμε ότι η επένδυση της από παλαιότερα στην ανάπτυξη chips μνήμης, επεξεργαστών και LCDs την έφερε σε πλεονεκτική θέση για την τεχνολογική επανάσταση με τα smartphones και τις τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας (HDTV, SmartTV).

Δεν υπάρχουν σχόλια