ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Tinkerplay: Η νέα εφαρμογή με σχεδίαση και εκτύπωση παιχνιδιώ




Κατά καιρούς έχουμε δει να εκτυπώνονται σε 3D εκτυπωτές από ρομπότ και ζωτικά όργανα μέχριπροσθετικά μέλη για ανθρώπους και χαριτωμένα τετράποδα. Όμως αυτό που παρατηρείται είναι πως σταδιακά η τεχνολογία δεν είναι εύκολα προσβάσιμη σε μικρά παιδιά.
Το Tinkerplay είναι μια εφαρμογή που σίγουρα θα ενθουσιάσει και θα λατρέψουν τα παιδιά, και η οποία τους επιτρέπει να σχεδιάσουν τα δικά τους παιχνίδια, να πειραματιστούν και να τα εκτυπώσουν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή με ελάχιστη βοήθεια.

Η εφαρμογή είναι δημιουργία της Autodesk, γνωστή για το AutoCad και αποτελεί εξέλιξη του Modio, μιας εφαρμογής για iPad που ήταν συμβατή με επιτραπέζιους 3D εκτυπωτές.

Όπως και ο προκάτοχός του, το Tinkerplay δε χρειάζεται πολύπλοκα σχέδια ή υλικά που θα δυσκολέψουν την όλη διαδικασία αλλά υπάρχουν ήδη προεγκατεστημένα μερικά σχέδια ή τμήματα σχεδίων ώστε το παιδί να δημιουργήσει το δικό του χαρακτήρα παιχνιδιού. Το μόνο που απαιτείται είναι η απόθεση και τοποθέτηση των κομματιών για τη δημιουργία του χαρακτήρα, η επιλογή χρωμάτων και σχεδίου, ενώ το τελικό στάδιο είναι φυσικά η εκτύπωση.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε Android, iOS και Windows smartphones και αποτελεί άλλο ένα 3D εργαλείο που ενθαρρύνει του πειραματισμούς στο σπίτι, απευθυνόμενο και σε μια ηλικία η οποία η πρώτη της επαφή με την τεχνολογία είναι η χρήση tablet και άλλων μικρών gadget.

Δεν υπάρχουν σχόλια