ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ZyXEL VMG1312-B10A VDSL2 Wireless N Modem




Με την έλευση του VDSL2 πολλοί από εσάς σίγουρα θα αναρωτηθήκατε ποιο μοντέλο modem/router να προμηθευτείτε μιας και στο πλείστο των περιπτώσεων αυτά που δίνουν οι πάροχοι είναι δύσχρηστα και με περιορισμένες δυνατότητες, τουλάχιστον σε σχέση με τις προτάσεις κορυφαίων εταιριών στο χώρο.
Στη σημερινή δοκιμή θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ένα μοντέλο της καταξιωμένης ZyXEL η οποία έχει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή δικτυακών προϊόντων. Το VMG1312-B10A αποτελεί μια προσιτή πρόταση ADSL/VDSL modem/router το οποίο έχει επίσης δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης ΙΕΕΕ 802.11 b/g/n για με μέγιστο υποστηριζόμενο ρυθμό μεταγωγής που φτάνει τα 300Mbps

Ο κάθε πάροχος σήμερα διαθέτει διαφορετικά DSLAM (πολύ περιληπτικά οι συσκευές που παρέχουν τη σύνδεση Ιnternet στον τελικό αποδέκτη), οπότε και ανάλογα με τον κατασκευαστή του DSLAM και το DSL chipset που αυτό χρησιμοποιεί διακυμαίνεται η απόδοση του DSL modem που θα χρησιμοποιήσετε. Το ιδανικό είναι ο κατασκευαστής του DSL chipset του modem σας να κατασκευάζει και το DSLAM στο οποίο "κουμπώνετε", μιας και αυτό σημαίνει μεγαλύτερη συμβατότητα, αυξημένες ταχύτητες και φυσικά σταθερότητα σύνδεσης. Αυτό σημαίνει ότι ενώ ένα modem μπορεί να λειτουργεί άψογα με ένα πάροχο, σε έναν άλλο ίσως η απόδοση να μην είναι η μέγιστη ενώ ένα άλλο modem να αποδίδει καλύτερα.

Πέραν αυτού, μερικά modem επιτρέπουν το λεγόμενα "line tweaking" το οποίο μεταφράζεται σε δυνατότητα ρύθμισης της γραμμής συνήθως μέσω telnet εντολών. Αυτά βέβαια είναι για περισσότερο "ψαγμένους" χρήστες αν και πιστεύουμε ότι ο καθένας πια μέσω μιας εύκολης αναζήτησης μπορεί να ανακαλύψει τρόπους για να λάβει τα μέγιστα από τη σύνδεση DSL του ή με απλά λόγια να κουμπώσει σε υψηλότερες ταχύτητες. Θα πρέπει όμως να προσέχει να μην πέσει στη λούμπα της αυξημένης ταχύτητας που μπορεί να του στοιχίσει την αξιοπιστία και σταθερότητα της σύνδεσης του. Εκεί είναι που μετράει η εμπειρία ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή, ανάλογα με την ποιότητα της τηλεφωνικής γραμμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια