ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το νεαρότερο άτομο σε κρυογονική κατάσταση έχει ηλικία 2 ετών



Μιλάμε για το μέλλον, λες και ξέρουμε πως θα είναι. Και τότε έρχεται το παρόν και μας θυμίζει ότι τίποτα βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο μας. Τη μια στιγμή, η ζωή είναι όλη δική μας. Και την άλλη, έχει χαθεί.
Ορισμένοι πιστεύουν ότι διατηρώντας ανθρώπινα σώματα, ωσότου η επιστήμη βρει τον τρόπο να τα αναζωογονήσει είναι ένα ρίσκο που αξίζει να πάρουν, και μία επένδυση που αξίζει να κάνουν. Πρόσφατα έγινε γνωστό, ότι βρέθηκε σε κρυογονική κατάσταση το νεαρότερο άτομο στον κόσμο.Η Matheryn Naovaratpong, 2 ετών από την Ταϊλάνδη πέθανε από καρκίνο στον εγκέφαλο σε ηλικία μόλις δύο ετών (το αμέσως νεαρότερο άτομο σε κρυογονική κατάσταση λέγεται ότι ήταν 21 χρονών).

Οι γονείς της, και οι δύο γιατροί, αποφάσισαν να ζητήσουν τις υπηρεσίες της εταιρείας κρυογονικής Alcor, που είναι η ίδια εταιρεία που διατηρεί τα σώματα του μεγάλου αθλητή του baseball Ted Williamsκαι του γιού του, John Henry Williams. Η κρυογονική διαδικασία ξεκίνησε στην Bangkok, επειδή ο θάνατος του μικρού κοριτσιού επήλθε σε νοσοκομείο εκεί, όπου ήδη βρισκόταν άνθρωπος της Alcor με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Το κόστος της Νευρωνοκρυοδιατήρησης (Neurocryopreservation, δηλαδή της κρυοδιατήρησης μόνο του κεφαλιού) κοστίζει $80.000 ενώ η κρυογονική διαδικασία για ολόκληρο το σώμα κοστίζει $220.000. Για την ώρα, δεν υπάρχει η γνώση για το πώς θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η επαναφορά, και για την ώρα οι άνθρωποι βασίζονται στην πίστη ότι η επιστήμη θα βρει τον τρόπο τόσο να αντιμετωπίσει την αρρώστια ή το πρόβλημα που προκάλεσε τον θάνατο όσο και το ζήτημα του επαναφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια