ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σημαντικές βελτιώσεις έρχονται στην νέα έκδοση του Android Wear




Η Google ανακοίνωσε μία αναβάθμιση για το Android Wear, που φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά όπως ένα νέο launcher για apps, δυνατότητα always on για apps, δυνατότητα σχηματισμού emoji κ.ά.
Από ότι φαίνεται ωστόσο η Google, δεν ανέφερε όλες τις νέες δυνατότητες που έρχονται στην έκδοση Android Wear 5.1 στην ανάρτηση της στο επίσημο blog της εταιρείας. Σε μία ανάρτηση για το SmartWatch 3, η Sony αναφέρθηκε σε μερικά ακόμη νέα χαρακτηριστικά που θα είναι διαθέσιμα στην αναβάθμιση.
Ένα από αυτά είναι οι ειδοποιήσεις popup, και αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα ειδοποιούνται ακόμα και όταν βρίσκονται σε κάποια άλλη εφαρμοφή στο ρολόι.

Η άλλη προσθήκη, αφορά στα ρυθμιζόμενα μεγέθη γραμματοσειρών (χρήσιμο για όσους είχαν κάποιο πρόβλημα με το μέγεθος τους). Αν και η Sony αναφέρθηκε στις αλλαγές σε μία ανάρτηση που αφορά στο SmartWatch 3, το πιθανότερο είναι αυτές οι αλλαγές να έχουν εφαρμογή σε όλες τις συσκευές που τρέχουν το ίδιο λειτουργικό σύστημα.
Η μεγαλύτερη πάντως προσθήκη που ανακοίνωσε η Google, είναι η υποστήριξη WiFi (σε συσκευές που το ενσωματώνουν βεβαίως), που θα επιτρέψει την σύνδεση με το smartphone, ακόμα και αν ο χρήστης δεν το έχει στην τσέπη του. Αν για παράδειγμα ο χρήστης, βρεθεί σε μία καφετέρια αφήνοντας το κινητό στο σπίτι -πράγμα αναμφισβήτητα σπάνιο στην χώρα μας αν όχι απίθανο- τότε θα συνεχίσει να λαμβάνει ειδοποιήσεις, αρκεί και οι δύο συσκευές να είναι συνδεδεμένες στο Internet.

Μία ακόμα σημαντική προσθήκη, είναι η δυνατότητα κύλησης ανάμεσα στις κάρτες, χωρίς ο χρήστης να αγγίζει την οθόνη του smartwatch, και με απλές κινήσεις του καρπού. Η νέα αναβάθμιση της Google, θα ξεκινήσει πρώτα με το LG Watch Urbane, και στις επόμενες εβδομάδες θα διατεθεί και για τις υπόλοιπες συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια