ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την πρωτιά στην αγορά SSDs απολαμβάνει η Samsung



Η επιχείρηση ημιαγωγών της Samsung φαίνεται πως τα πηγαίνει εξαιρετικά -κυκλοφόρησαν φήμεςότι η Qualcomm, για την κατασκευή του Snapdragon 820 θα στραφεί στην Samsung και θα εγκαταλείψει την TSMC- ενώ η Κορεάτικη εταιρεία μπορεί και να καυχιέται επίσης και για το τμήμα κατασκευής solid state drives.
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών και αναλύσεων της αγοράς IHS, η Samsung απολαμβάνει διπλάσιο ποσοστό στην αγορά από την μεγάλη ανταγωνίστρια Intel. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις SSDs της Samsung, έφτασαν τα $3,99 δισεκατομμύρια με ποσοστό 34% της αγοράς, ενώ η Intel βρέθηκε στην δεύτερη θέση με ποσοστό 17% και πωλήσεις $1,99 δισεκατομμυρίων. Και η Intel πάντως απολαμβάνει μία εξαιρετική χρονιά, αφού οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 50% κερδίζοντας την SanDisk με μικρή διαφορά και διατηρώντας την 2η θέση.

Μέρος της επιτυχίας, αποδίδεται στην μνήμη 3D VNAND της Samsung, μία τεχνολογία που αυξάνει σημαντικά τον χώρο αποθήκευσης με το να στοιβάζονται NAND cells, το ένα πάνω από το άλλο χωρίς να απατείται μικρότερη -σε νανομέτρα- κατασκευαστική μέθοδος.

Η εταιρεία IHS προβλέπει ότι η ζήτηση SSDs θα συνεχίσει να αυξάνεται, και από 83 εκατομμύρια μονάδες πέρυσι, θα φτάσει τις 220 εκατομμύρια μονάδες το 2020. Παράλληλα, οι σκληροί δίσκοι αναμένεται να γνωρίσουν πτώση, και από 442 εκατομμύρια μονάδες θα πέσουν στις 389 εκατομμύρια μονάδες την ίδια περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια