ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτή πιθανόν είναι η XFX Radeon R9 390 Double Dissipation


Φωτογραφίες μιας κάρτας της XFX με το λογότυπο R9 390 έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο και ίσως να είναι οι πρώτες φωτογραφίες που έχουμε από μια κάρτα της αναμενόμενης νέας σειράς καρτών γραφικών της AMD.
.
Με βάση την φωτογραφία η κάρτα διαθέτει δύο ανεμιστήρες των 10 εκατοστών πάνω σε δύο μεγάλες ψύκτρες, οι οποίες όμως δεν είναι αρκετές ώστε να οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι η GPU απαιτεί κάποιο ιδιαίτερο σύστημα ψύξης και άρα ότι έχει ιδιαίτερα αυξημένη κατανάλωση. Για την τροφοδοσία της χρησιμοποιεί δύο υποδοχές PCIe, μία 8pin και μία 6pin, ενώ σύμφωνα με το videocardz, με μια προσεχτικότερη ματιά δεν φαίνονται οι μνήμες της κάρτας, όπως τις έχουμε συνηθίσει ως σήμερα, δεδομένου ότι είναι πλέον πιο κοντά στην GPU. Η κάρτα θυμίζουμε θα κάνει χρήση μνήμης HBM(High Bandwidth Memory). Επιπλέον όπως και στην περίπτωση των καρτών της σειράς R9 290, δεν υπάρχουν Crossfire Bridges και άρα η κάρτα θα υποστηρίζει XDMA Crossfire.

20a
20b

Δεν υπάρχουν κάποια νεώτερα δεδομένα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ούτε μπορούμε από τις φωτογραφίες να διακρίνουμε τις εξόδους της κάρτας. Η σειρά 300 απέχει ακόμα αρκετές βδομάδες από την διάθεσή της στην αγορά, αλλά όπως είναι λογικό, οι διαρροές από εδώ και πέρα θα είναι όλο και συχνότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια