ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέχρι το 2017, η Nintendo θα διαθέσει πέντε παιχνίδια για smartphones




Τον περασμένο Μάρτιο, η Ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την ανάπτυξη παιχνιδιών για smartphones, και μόλις πρόσφατα η Nintendo αποκάλυψε ότι έχει στόχο να κυκλοφορήσει πέντε τέτοιου είδους τίτλους έως στο 2017, με τον πρώτο να έρχεται πριν το τέλος της χρονιάς.
“Ενδεχομένως να σκέφτεστε ότι είναι μικρός ο αριθμός” δήλωσε ο CEO και Πρόεδρος της Nintendo, Satoru Iwata “αλλά από την ώρα που έχουμε στόχο να καταστήσουμε κάθε τίτλο επιτυχημένο, και επειδή θέλουμε να λειτουργήσουμε κάθε ένα από αυτά για ένα σημαντικό διάστημα μετά την κυκλοφορία του, δεν είναι καθόλου μικρός αριθμός και επιδεικνύει την σοβαρή δέσμευση μας στην επιχείρηση για τις έξυπνες συσκευές” συμπλήρωσε.

O Satoru Iwata επίσης τόνισε ότι δεν πρόκειται να μεταφέρουν –να κάνουν “port”- κανένα από τα υπάρχοντα παιχνίδια στα smartphones. “Ακόμα και με μία ιδιαίτερα δημοφιλή IP, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ χαμηλές αν οι καταναλωτές δεν μπορούν να εκτιμήσουν την ποιότητα του παιχνιδιού” είπε. “Επίσης, αν απλώς “κάναμε port” λογισμικό που έχει ήδη ιστορικό σε ένα ειδικό σύστημα για παιχνίδια, δεν θα ταίριαζε με τα στυλ των έξυπνων συσκευών καθώς τα κατάλληλα επιχειρηματικά μοντέλα είναι διαφορετικά μεταξύ των δύο, οπότε και δεν θα περιμέναμε ένα καλό αποτέλεσμα”.

Η Nintendo βεβαίως θα συνεχίζει να κατασκευάζει τις δικές της παιχνιδομηχανές μελλοντικά, και ήδη μία κονσόλα με την κωδική ονομασία NX βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης.

 Site: GSMArena

Δεν υπάρχουν σχόλια