ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα μελλοντικά κινητά θα ξεκλειδώνουν μέσω εγκεφαλικών κυμάτων

Αυτή την στιγμή το ξεκλείδωμα μέσω του αποτυπώματος, είναι ένας από τους πιο εξελιγμένους τεχνολογικά τρόπους για να ξεκλειδώσεις την συσκευή σου. Η μέθοδος αυτή έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ γρήγορο και αξιόπιστο, αντί να σπαταλάς χρόνο να εισάγεις κωδικούς και με τον καιρό η διαδικασία γίνεται όλο και πιο αξιόπιστη.Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι τεχνολογία που σκανάρει την ίριδα του ματιού. Τι θα λέγατε όμως για την χρήση των εγκεφαλικών κυμάτων προκειμένου να ξεκλειδώνουμε smartphones και tablet;
Σύμφωνα με ένα νέο report στο New Scientist, φαίνεται ότι τα εγκεφαλικά κύματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ξεκλειδώνουν κινητά στο μέλλον. Αυτό είναι πιθανό λόγο του γεγονότος ότι οι εγκέφαλοι μας αντιδρούν διαφορετικά σε διαφορετικές λέξεις. Το τεστ αυτό το διεξήγαγε ο Blair Armstrong για το Basque Center on Cognition, Brain and Language στην Ισπανία, και η ομάδα του κατάφερε να καταγράψει εγκεφαλικά σήματα από εθελοντές.
Οι χρήστες έπρεπε να διαβάσουν μια λίστα από ακρωνύμια και ένας υπολογιστής χρησιμοποιήθηκε για να διακρίνει τις διαφορές των εγκεφαλικών κυμάτων μεταξύ των εθελοντών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα εγκεφαλικά κύματα διέφεραν μεταξύ των εθελοντών και με την χρήση υπολογιστή μπορούσες να διακρίνεις την διαφορά με ακρίβεια που έφτανε το 94%.
Αυτό σημαίνει ότι τα εγκεφαλικά κύματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως μια μέθοδος προστασίας των δεδομένων, αν και το 94% επιτυχία θα ήταν λίγο ανησυχητικό, σίγουρα πρέπει να αναμένουμε κάποια βελτίωση στο μέλλον.
Αν και απέχουμε αρκετά από μια τέτοια τεχνολογία, κάνεις δεν μπορεί να πει ότι δεν θα υπάρξει στο μέλλον, καθώς η τεχνολογία μας εκπλήσσει συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε πριν από λίγα μόλις χρόνια το ξεκλείδωμα μέσω του δαχτυλικού αποτυπώματος έμοιαζε ως κάτι extreme που βλέπαμε στις ταινίες και τελικά μπήκε σε όλα high-end smartphones.
Brain waves

Δεν υπάρχουν σχόλια