ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Build 2015: Τι θα πρέπει να περιμένουμε από το συνέδριο της Microsoft

Για 5η συνεχή χρονιά, το Insomnia θα καλύψει από κοντά το συνέδριο Build της Microsoft, το οποίο μπορεί να απευθύνεται κυρίως σε προγραμματιστές αλλά ιδιαίτερα φέτος αναμένεται να έχει επιπλέον ενδιαφέρον εξαιτίας των επερχόμενων Windows 10 και των νέων δεδομένων που αυτά φέρνουν.
Τα σενάρια για το τι πρόκειται να δούμε είναι αρκετά, ξεχωρίσαμε όμως μερικά και σας τα παρουσιάζουμε.

Windows 10: Περιμένουμε να δούμε την κυκλοφορία μιας νέας δοκιμαστικής έκδοσης των Windows 10, η οποία θα ανήκει στο πρόγραμμα Insider Preview της εταιρείας και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η build 10074. Παραμένει άγνωστο αν η Microsoft κρατά ακόμα κρυφά τυχόν νέα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήματος, με τη Build να είναι η τελευταία ευκαιρία να τα αναδείξει πριν την επίσημη κυκλοφορία τους το ερχόμενο καλοκαίρι.

Universal Apps: Θεωρείται σίγουρο ότι η Microsoft θα δώσει νέες πληροφορίες για τις Universal εφαρμογές και τις δυνατότητες που δίνει η πλατφόρμα των Windows 10 για ανάπτυξη μιας εφαρμογής η οποία θα είναι δυνατό να "τρέχει" σε εκατοντάδες συσκευές, με ελάχιστες αλλαγές στον κώδικα. Σε αυτές περιλαμβάνονται εκτός από τα PC, smartphones και τα Tablet, το Xbox One αλλά και συσκευές IoT.


Android εφαρμογές στα Windows 10: Τα τελευταία 24ωρα, μια παλιά φήμη έρχεται να μας απασχολήσει ξανά, αυτή της εκτέλεσης Android εφαρμογών στα Windows 10. Αν τελικά η φήμη επιβεβαιωθεί, τότε θα αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις στην ιστορία της Microsoft, περιμένοντας παράλληλα την αντίδραση της κοινότητας των προγραμματιστών που εργάζονται χρόνια πάνω σε τεχνολογίες της εταιρείας, η οποία προωθεί την ίδια ώρα τις Universal εφαρμογές.

Τον περασμένο μήνα η Microsoft προχώρησε στην αναγγελία ενός νέου λογισμικού το οποίο απευθύνεται στους κατασκευαστές Android smartphones, προκειμένου να κυκλοφορήσουν τα κορυφαία τους μοντέλα, αυτή τη φορά για την πλατφόρμα των Windows 10.

IoT: Μια βόλτα στο συνεδριακό χώρο της Build 2015, είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς το πόσο μεγάλη σημασία δίνει η Microsoft στο IoT (Internet of Things), τη δυνατότητα δηλαδή των Windows 10 να τρέξουν σε μια τεράστια ποικιλία gadget τα οποία έχουν πρόσβαση στο Internet. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Rasberry Pi 2 το οποίο είναι από τα πρώτα μοντέλα (μικρό PC),που ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα με μια έκδοση των Windows 10 προεγκατεστημένη, με στελέχη της εταιρείας να λύνουν τις επόμενες ημέρες όλες τις απορίες μας για το πως αυτή θα μοιάζει.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Hololens: Όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί, η Microsoft θα προχωρήσει στην ανακοίνωση νέων πληροφοριών για8380όπως επίσης και την ανάπτυξη εφαρμογών και παιχνιδιών γύρω από το φιλόδοξο αυτό σχέδιο της εταιρείας το οποίο θέλει να φέρει την επαυξημένη πραγματικότητα σε κάθε σπίτι. Οι πρώτες αναφορές είναι διθυραμβικές, κάτι που θέλουμε να επιβεβαιώσουμε κατά την πρώτη μας επαφή με τη συσκευή.

Nokia Lumia 940: Λίγες πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο να δούμε ένα νέο κορυφαίο smartphone της σειράς Lumia, με πολλούς να πιστεύουν ότι αυτό θα είναι το Lumia 940, ο αντικαταστάτης του Lumia 930.

Εφαρμογές Xbox One: Έφτασε η ώρα που και το Xbox One Store θα αποκτήσει τις δικές του εφαρμογές, με τη Microsoft να φέρεται έτοιμη να ανοίξει τη δυνατότητα ανάπτυξης εφαρμογών για την κονσόλα της, σε αρκετά περισσότερους προγραμματιστές.

Το συνέδριο ξεκινά επίσημα στις 7.00μμ ώρα Ελλάδος με την πρώτη μεγάλη ομιλία του CEO της Microsoft, Satya Nadella η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από την παρακάτω ιστοσελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια