ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

iPhone 6: Θήκη που αντλεί ενέργεια από εξωτερικές ραδιοσυχνότητες

Κατά τη διάρκεια του TechCrunch Disrupt event, η Nikola Labs έδειξε μια θήκη για iPhone 6 που θα μπορούσε να είναι το μέλλον των μπαταριών στα smartphones, οι οποίες αποτελούν το αιώνιο πρόβλημα. Η θήκη αυτή μπορεί να αντλήσει ενέργεια από τις εξωτερικές ραδιοσυχνότητες και να φορτίσει το κινητό.
Σύμφωνα με την εταιρεία, πάνω από το 90% της ενέργειας που χρησιμοποιούν τα smartphones για να διατηρήσουν τις φωνητικές συνδέσεις και συνδέσεις δεδομένων, χάνεται στον αέρα. Η θήκη της Nikola Labs μπορεί να συλλάβει την ενέργεια αυτή και να την χρησιμοποιήσει για να φορτίσει το κινητό. Μάλιστα αναφέρεται ότι μπορεί να αυξήσει την διάρκεια της μπαταρίας του iPhone 6 περίπου κατά 30%.
Για να μπορεί να συμβεί αυτό, η θήκη χρησιμοποιεί δυο τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν από το πανεπιστήμιο του Ohio. Η πρώτη είναι μια κεραία που μπορεί να αιχμαλωτίσει την ενέργεια από τις ραδιοσυχνότητες, και η δεύτερη είναι ένας RF-DC μετατροπέας που μετατρέπει την ενέργεια αυτή σε συνεχές ρεύμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το κινητό.
Η θήκη μπορεί να αντλήσει ενέργεια από συχνότητες Wi-Fi, Bluetooth και LTE. Δεν αποθηκεύει ενέργεια αλλά την διοχετεύει συνεχώς στο κινητό, πράγμα που σημαίνει ότι η ενέργεια που μεταφέρεται κάθε φορά στο κινητό είναι σε πολύ μικρή ποσότητα.
Το project θέλει να βγει από το εργαστήριο μέσω καμπάνιας στο Kickstarter σε έναν μήνα από τώρα. Θα κοστίζει 99 δολάρια και τα πρώτα κομμάτια θα είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο.
nikola labs case
nikola labs case
nikola labs case

Δεν υπάρχουν σχόλια