ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

L’Oreal: Ετοιμάζει επανάσταση με 3D-printed ανθρώπινο δέρμα

Η Γαλλική εταιρεία καλλυντικών προϊόντων L’Oreal κάνει ένα σημαντικό βήμα και συνεργάζεται με μια bio-engineering start-up, την Organovo, με σκοπό να εκτυπώσουν 3D ανθρώπινο δέρμα. Αυτό το δέρμα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για επιστημονικούς σκοπούς αλλά και για να τεστάρουν προϊόντα.Η Organovo έχει απασχολήσει ξανά τα «πρωτοσέλιδα» καθώς έχει ισχυριστεί ότι μπορει να εκτυπώσε 3D ανθρώπινο συκώτι και τώρα είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται με μια βιομηχανία καλλυντικών. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά πολλοί αναρωτιούνται γιατί μια τέτοια εταιρεία έκανε αυτή την κίνηση.
Η L’Oreal αυτή τη στιγμή αναπτύσσει δείγματα δέρματος από ιστούς που δωρίζονται από ασθενείς που υπόκεινται σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Παράγει πάνω από 100.000, 0.5 sq cm δείγματα δέρματος τον χρόνο, από 9 ποικιλίες σε όλες τις ηλικίες και εθνικότητες.Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή η L’Oreal δεν έδωσε πολλές εξηγήσεις και λεπτομέρειες, και είπε «Η νέα μας συνεργασία δεν θα φέρει μόνο εξελιγμένες in vitro μεθόδους για την μελέτη της ασφάλειας των προϊόντων, αλλά η δυνατότητα αυτής της νέας τεχνολογίας και της έρευνας δεν έχει όρια».
Προς το παρόν δε έδωσε ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι έτοιμα τα εκτυπωμένα δείγματα, αλλά ανέφερε ότι είναι στα πρώτα στάδια της έρευνας.
loreal skin

Δεν υπάρχουν σχόλια