ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Samsung πατεντάρει κινητό που συνδέεται σε laptop dock και υποστηρίζει δυνατότητες dual-boot

Η ιδέα ενός smartphone που αποτελεί στην ουσία τον “εγκέφαλο” ενός laptop πάντοτε ήταν ελκυστική ιδέα, μέχρι βεβαίως κάποιος την κάνει πραγματικότητα, αν κρίνουμε από την τουλάχιστον χλιαρή… υποδοχή των χρηστών στις περιπτώσεις των Motorola Atrix και ASUS Padfone.
Η Samsung πάντως θέλει να πάει το πράγμα, ένα βήμα παραπέρα και κατοχύρωσε την ευρεσιτεχνία μίας συσκευής που μοιάζει με το Galaxy Note και που συνδέεται με ένα laptop-like dock, και φέρνει ορισμένα στοιχεία που έλειπαν από τα Motorola Atrix και ASUS Padfone.

Καταρχήν, η οθόνη του κινητού παραμένει εμφανής, για να χρησιμοποιηθεί είτε ως δεύτερη οθόνη, είτε ως trackpad, όσο περίεργη και αν μοιάζει η συγκεκριμένη θέση. Όπως είναι γνωστό, τόσο το Motorola Atrix όσο και το ASUS Padfone “έκρυβαν” την οθόνη του κινητού. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το Android, το Android σε συνδυασμό με κάποιο άλλο λειτουργικό σύστημα όπως το Chrome ή τα Windows 10 στην περίπτωση dual-boot ή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο τα Windows 10. Ενδεχομένως να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και το Tizen OS, το οποίο χρησιμοποιείται τόσο σε κινητά όσο και σε τηλεοράσεις της εταιρείας επίσης, αν και είναι μάλλον τραβηγμένο εξαιτίας της νεότητας του λειτουργικού συστήματος.

Το κινητό ή το tablet/ phablet διαθέτει το βασικό hardware, όπως για παράδειγμα τον επεξεργαστή ή την μνήμη ενώ το laptop dock προσφέρει το πλήρους μεγέθους πληκτρολόγιο, την μεγάλη οθόνη ή επιπλέον χαρακτηριστικά όπως περισσότερη μπαταρία, επιπλέον δυνατότητες δικτύωσης ή και αποθηκευτικού χώρου κ.ά.

Δημοσιευμένη Εικόνα

 Site: GSMArena

Δεν υπάρχουν σχόλια