ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η AMD ανακοίνωσε την 6η γενιά επεξεργαστών A-series για mainstream notebooks

Την 6η γενιά των επεξεργαστών A-Series με την κωδική ονομασία “Carrizo” ανακοίνωσε η AMD, που προορίζονται για φορητούς υπολογιστές.
Η νέα A-Series “Carrizo” κατασκευάζεται με μέθοδο 28nm και αποτελείται από τρεις οικογένειες επεξεργαστών, τις A8, A10 και FX, που σύμφωνα με την εταιρείας προσφέρουν διπλάσια απόδοση στο gaming και δύο φορές μεγαλύτερη ζωή μπαταρίας σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Οι νέοι επεξεργαστές AMD A-Series διαθέτουν τέσσερις πυρήνες CPU που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Excavator και οκτώ ή έξι πυρήνες GPU που βασίζονται στην 3ης γενιάς αρχιτεκτονική Graphics Core Next (υποστηρίζεται DirectX 12, Mantle, Vulkan).
Αν και το die καταλαμβάνει 23% μικρότερη επιφάνεια και καταναλώνει 40% λιγότερη ενέργεια, η AMD με τους νέους επεξεργαστές της σειράς “A” υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση.
Οι νέες APUs υποστηρίζουν HEVC/H.265 για καλύτερη ποιότητα video streaming με χαμηλότερο bandwidth ενώ με την τεχνολογία AMD Perfect Picture οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν videos σε αναλύσεις έως Ultra HD.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η AMD επίσης υποστηρίζει ότι τα notebooks με τους νέους A-Series επεξεργαστές θα προσφέρουν διπλάσια διάρκεια μπαταρίας σε σχέση με το παρελθόν. Διαθέσιμη επίσης σε mainstream notebooks θα είναι και η τεχνολογία AMD Gesture Control.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Φορητοί υπολογιστές από μεγάλους κατασκευαστές που θα βασίζονται στην 6η γενιά των επεξεργαστών A-Series της AMD θα είναι διαθέσιμα από αυτόν τον μήνα.





 Site: GSMArena

Δεν υπάρχουν σχόλια