ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι επιδόσεις της AMD Fury X στο 3DMark FireStrike!

Αρκετά ενδιαφέρουσες είναι οι επιδόσεις της νέας κάρτας από την AMD και βάζουν σε σκέψεις το "πράσινο στρατόπεδο".
 Νωρίτερα, εμφανίστηκαν οι επιδόσεις της κάρτας στο συνθετικό benchmark Compubench, ένα μετροπρόγραμμα που δείχνει τη συμπεριφορά της κάρτας σε συνθετικές δοκιμασίες που χρησιμοποιούν το OpenCL. Τα αποτελέσματα έδειξαν την Fury X να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την Titan X και πολλοί έσπευσαν να πουν πως το ίδιο σκηνικό θα συνεχιστεί και στις επιδόσεις της στο gaming. Πλέον έχουμε στοιχεία, ή καλύτερα ένα screenshot και έναν πίνακα (ανεπίσημων) αποτελεσμάτων της εν λόγω κάρτας, που έχει μόλις ολοκληρώσει τα απαιτητικά benchmarks 3DMark FireStrike Extreme και FireStrike Ultra.

Η επερχόμενη κάρτα γραφικών της AMD στο FireStrike Extreme βρίσκεται λίγο πίσω από την Titan X, αγγίζοντας τα 7873 marks σε αντίθεση με τα 7989 marks της Titan X (υπάρχει βέβαια και ένα screenshot που δείχνει τη κάρτα να "βγάζει" 7507 marks στο Extreme preset κάτι που σημαίνει ότι πέφτει λίγο πίσω από την 980 Ti). Η κατάσταση φαίνεται να αλλάζει άρδην στο πιο ισχυρό Ultra preset όπου η Fury X βγαίνει μπροστά για περίπου 100 marks έναντι της Titan X κάτι που λογικά οφείλεται στο τεράστιο bandwidth και στο εύρος που έχει η HBM μνήμη.

Όσον αφορά του χρονισμούς της, μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά πως η κάρτα έχει ρολόι πυρήνα "έως 1050MHz", που σημαίνει ότι thermal throttling μπορεί να υπάρξει εάν οι θερμοκρασίες αυξηθούν κατά πολύ, με την μνήμη να τρέχει στα 500MHz - όχι δεν είναι τυπογραφικό μιας και αυτή η τιμή αναφέρεται στο3DMark benchmark. Επιπλέον βλέπουμε και μερικά αποτελέσματα από τις 390X (που είναι η 290X με 8GB VRAM) η οποία φαίνεται κατά περίπου 10% ταχύτερη από την Hawaii κάρτα που αντικαθιστά.

Μέσω του WCCFTech έχουμε και μερικές ακόμη φυσικές φωτογραφίες της Fury GPU, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η Fury, έρχεται σε τρεις εκδόσεις. Την Fury Pro με τον Fiji Pro πυρήνα, την Fury X η οποία εξοπλίζεται με τον Fiji XT και τέλος μια ακόμη Fury X με υδρόψυξη.




Οι επιδόσεις της AMD Fury X στο FireStrike!

Δεν υπάρχουν σχόλια