ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταίες σκέψεις και προβλέψεις πριν την E3 2015

Εδώ και λίγες ώρες βρισκόμαστε στο Λος Άντζελες, την «Πόλη των Αγγέλων» που όσο σιγά-σιγά συντονίζεται ολοένα και περισσότερο στους ρυθμούς της E3.
Είναι πρωί Κυριακής και παρ’ ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης ακόμα κοιμούνται, στις λεωφόρους του κέντρου τριγυρνούν κάτι μυστήριοι τύποι με σακίδια στις πλάτες και φωτογραφικές στα χέρια. Το Λος Άντζελες είναι συνηθισμένο στην παρουσία τους, κάθε χρόνο, τέτοια εποχή. Τις ημέρες της E3, άλλωστε, η καρδιά του παγκόσμιου gaming χτυπά εδώ και δεν είναι μόνο η προσοχή που τραβά η πόλη αλλά και τα εκατομμύρια που αφήνουν σε αυτή οι επισκέπτες της έκθεσης.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Σε ό,τι αφορά την τελευταία, το Εκθεσιακό Κέντρο του LA ετοιμάζεται για τη μεγάλη στιγμή με τις τελευταίες γιγαντοαφίσες να παίρνουν τη θέση τους και τα συνεργεία να δουλεύουν πυρετωδώς. Η E3 2015 ξεκινά την Τρίτη στις 12:00 τοπική ώρα (Τρίτη 22:00 ώρα Ελλάδος), αν και μέχρι τότε θα έχει προηγηθεί το showcase της Bethesda και οι συνεντεύξεις Τύπου των (κατά σειρά) Microsoft,UbisoftEASonyNintendo και Square Enix. Με μια βόλτα στην πόλη βέβαια, δύσκολα θα καταλάβει κανείς ότι διανύουμε μέρες E3. Παρ’ ότι απομένουν δύο ημέρες μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες του Convention Center, οι διαφημίσεις είναι λιγότερες από ποτέ και αρκετά spots που “παραδοσιακά” την περίοδο της E3 ήταν “κλεισμένα” από εταιρείες του χώρου, φέτος “παίζουν” μουσική, σειρές και ταινίες.

Στο αντικείμενο της έκθεσης τώρα, σιγά-σιγά διαρρέουν ακόμα περισσότερες από τις εκπλήξεις που μας ετοιμάζουν οι εταιρείες. Πρώτο και καλύτερο το Dishonored 2 της Bethesda. Η τελευταία έχει showcase για λίγους και καλούς απόψε το βράδυ (εννοείται πως είμαστε μέσα, τι ερώτηση είναι αυτή ;) και λογικά τα νέα θα “έσκαγαν” εκεί, ωστόσο μια απροσεξία των ανθρώπων της στο Twitch, πρόδωσε τα σχέδιά τους. Παράλληλα και η Square Enix ετοιμάζει έναν καινούριο τίτλο (υπάρχοντος franchise) ενώ πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τη Sony να έχει δρομολογήσει επιτέλους το The Last Guardian.

Ακούγονται ψίθυροι και για Gran Turismo 7, σενάριο που πάντως επί του παρόντος φαντάζει κομματάκι δύσκολο να πραγματοποιηθεί –αν όχι, τότε η Sony θα πρέπει να βγάλει λαγούς απ’ το καπέλο προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις. Την ίδια στιγμή η Microsoft αποφάσισε να κρατήσει για τη gamescom δύο αποκλειστικότητές της, τα Crackdown και Scalebound –ειδικά το πρώτο συνιστά απόφαση τελευταίας στιγμής αφού βρισκόταν κανονικά στο πρόγραμμά μας. Στη gamescom εξ άλλου η Microsoft θα παίζει μόνη της, οπότε έχει κάθε λόγο να θέλει να αφήσει βέλη στη φαρέτρα της και για τον Αύγουστο.
Δημοσιευμένη Εικόνα

Οι υπόλοιπες εταιρείες ακόμα περιμένουν μέχρι την αυριανή ημέρα, όταν και οι ναυαρχίδες τους θα κάνουν την εμφάνισή τους στις συνεντεύξεις Τύπου των δύο “μεγάλων” (Sony, Microsoft) –ειδικά η Sony θα βασιστεί πολύ στιςthird-party κυκλοφορίεςμιας και πέραν τουUncharted 4, επιβεβαιωμένα τουλάχιστον, δεν θα έχει κάτι άλλο ΑΑΑ μαζί της (δύσκολα θα συμβεί πάντως αυτό, να το ξέρετε). Αν πρέπει να κάνουμε μια πρόβλεψη όσον αφορά στις ατραξιόν της E3 2015, δεν θα επιλέξουμε ούτε παιχνίδι, ούτε κονσόλα (πέραν των Xbox One και PS4 με δίσκο 1 TB, δεν έχουμε και κάτι άλλο άλλωστε) αλλά ένα trend, μία τάση: το VR (virtual reality ή εικονική πραγματικότητα, αν προτιμάτε) είναι εδώ και έχει μια “χρυσή” ευκαιρία να καθιερωθεί. Αυτό που μας υπόσχεται η Τεχνολογία εδώ και αρκετές δεκαετίες, ήρθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα. Η Sony φέρνει μαζί της το Morpheus και η Microsoft πέραν του HoloLens θα έχει και το Rift μετά τη συμφωνία της με το Facebook. Προσθέστε και το Vine της HTC και έχετε ένα πλήρες “πακέτο”. Ε, αν το VR δεν τα καταφέρνει και τώρα, δεν θα τα καταφέρει ποτέ.

Η φετινή E3 μπορεί να μην έχει νέα κονσόλα και Grand Theft Auto, έχει όμως VR και πολλά, μα πάρα πολλά παιχνίδια. Εσείς μείνετε συντονισμένοι στην κεντρική μας σελίδα ή στο παρακάτω hub όπου θα συγκεντρώνονται οι σημαντικότερες ανακοινώσεις, και για τα υπόλοιπα θα φροντίσουμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια