ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιτυχημένη η δοκιμή της μηχανής RS-25 του Space Launch System (SLS)

Η δοκιμή της “Ferrari” των μηχανών στα διαστημικά σκάφη, που έχει την ονομασία RS-25 και θα τροφοδοτήσει το Space Launch System (SLS) πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από την NASA, στο Stennis Space Center, στο Mississippi.
Η Διαστημική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών “άναψε” την μηχανή και την λειτούργησε για 535 δευτερόλεπτα, με στόχο να συλλέξει δεδομένα αλλά και να διαπιστώσει αν υπάρχουν παράμετροι που πρέπει να βελτιωθούν, για να εξασφαλίσει ότι θα μεταφέρει με ασφάλεια το τεράστιο πυραυλικό σύστημα.
 Οι μηχανές RS-25 δεν είναι ακριβώς νέες πάντως, αφού βρίσκονταν στα γνωστά διαστημικά λεωφορεία, ωστόσο έχουν βελτιωθεί σε διάφορα σημεία, και τώρα ξαναδοκιμάζονται, αφού το SLS είναι πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος, και απαιτεί ακόμα περισσότερη ισχύ. Τα δεδομένα επίσης που συνέλεξε η NASA, θα την βοηθήσουν να δημιουργήσει ένα νέο κέντρο ελέγχου για την μηχανή καθώς και κατάλληλο λογισμικό για το πυραυλικό σύστημα.
 Το SLS (Space Launch System) σχεδιάστηκε ειδικά για το διαστημικό σκάφος Orion και για μελλοντικές αποστολές στο βαθύ διάστημα, συμπεριλαμβανομένων τόσο μη επανδρωμένων όσο και επανδρωμένων αποστολών στον πλανήτη Άρη. Αν όλα πάνε καλά, οι μηχανές RS-25 θα στείλουν μία μη επανδρωμένη κάψουλα στο διάστημα για πρώτη φορά το 2018.



 Site: Engadget

Δεν υπάρχουν σχόλια