ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Samsung οραματίζεται ένα Earth-wide Internet μέσω 4600 δορυφόρων

Τα Facebook, Google και SpaceX δεν είναι τα μόνα μεγάλα ονόματα από την βιομηχανία της τεχνολογίας που οραματίζονται ένα κόσμο που θα περιβάλλεται από δορυφόρους που θα προσφέρουν πρόσβαση στο Internet.
Πρόσφατα, η Samsung δημοσίευσε μία έρευνα με την δική της πρόταση για ένα παγκόσμιας εμβέλειας Internet χρησιμοποιώντας 4600 μικρούς σε μέγεθος δορυφόρους. Οι δορυφόροι θα εναλλάσσονται ανάμεσα σε διάφορες μπάντες ραδιοσυχνοτήτων, για να προσφέρουν κάθε ένας από αυτούς περισσότερα από 1 Terabyte το δευτερόλεπτο, και συνολική χωρητικότητα 1 Zettabyte τον μήνα (1 δισεκατομμύριο terabytes) - αρκετά για να διαχειριστούν την κίνηση των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο το 2028. Η τεχνολογία RF λογικά δεν θα κοστίσει αρκετά χρήματα, οπότε το εγχείρημα δεν μοιάζει ακατόρθωτο.

Πάντως, η παραπάνω ιδέα δεν αποτελεί μέρος του roadmap της Samsung. Φαίνεται πως πρόκειται για μία απλή πρόταση, ενώ δεν ξεκαθαρίζεται αν η ίδια η εταιρεία εργάζεται πάνω στην κατασκευή των συγκεκριμένων δορυφόρων, αφήστε που γίνεται λόγος και για την επόμενη δεκαετία. Η εταιρεία θα πρέπει μάλλον πρώτα να βρει τον τρόπο να ξεπεράσει τα προβλήματα με τα έσοδα της που μειώνονται, και στην συνέχεια να ψάξει να βρει τον απαραίτητο χώρο για τους δορυφόρους της στις ήδη “πυκνοκατοικημένες” περιοχές γύρω από την Γη. Παρόλα αυτά, η εταιρεία έχει λόγους να θέλει να κάνει πραγματικότητα το όραμα της, ακόμα και συνεργαζόμενη με άλλες εταιρείες. Η πανταχού πρόσβαση στο Internet, διευρύνει τους πιθανούς πελάτες για τα gadgets της – και το να συνδέσει όλη τη Γη, έχει παράπλευρα οφέλη.

 Site: Engadget

Δεν υπάρχουν σχόλια