ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Xbox One: Λειτουργίες DVR το 2016 και Windows 10,

Νέα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά για το Xbox One ετοιμάζει η Microsoft όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της έκθεσης gamescom, μη παραλείποντας να αναφερθεί σε πιο συγκεκριμένες ημερομηνίες κυκλοφορίας δύο χαρακτηριστικών τα οποία παρουσίασε τον περασμένο Ιούνιο στην E3.
Έτσι μέσα στο 2016, το Xbox One θα αποκτήσει δυνατότητες DVR, μόνο όμως για τα ελεύθερα κανάλια ψηφιακής μετάδοσης τα οποία ο κάτοχος της βιντεοκονσόλας μπορεί να παρακολουθήσει αν διαθέτει το κατάλληλο περιφερειακό. Με τη λειτουργία DVR, θα είναι εφικτός ο προγραμματισμός και η εγγραφή του τηλεοπτικού προγράμματος στο σκληρό δίσκο του Xbox One έτσι ώστε να το παρακολουθείτε όποτε θέλετε. Ακόμα η αναπαραγωγή της θα μπορεί να γίνει σε tablets και smartphones μέσω της εφαρμογής Smartglass, ενώ μια ακόμη δυνατότητα που προσθέτει η Microsoft, είναι η αποθήκευση των προγραμμάτων σε αυτές τις συσκευές προκειμένου να μπορείτε να την παρακολουθήσετε εν κινήσει.

Το Chatpad, το περιφερειακό που προσθέτει ένα μίνι πληκτρολόγιο στο χειριστήριο του Xbox One, θα κάνει την εμφάνιση του μέσα στο έτος, με αρκετές ομοιότητες με την παρόμοια λύση που είχε κυκλοφορήσει η Microsoft για το Xbox 360. Μια σημαντική διαφορά είναι η προσθήκη πλήκτρων που μπορούν να προγραμματιστούν, προκειμένου να επιτελούν συγκεκριμένες ενέργειες που επιθυμεί ο χρήστης όπως η λήψη screenshot ή την εγγραφή μικρών κλιπ από παιχνίδια.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Παράλληλα η Microsoft ανακοίνωση ότι η λειτουργία Backward Compatibility, θα κάνει την εμφάνιση της στο Xbox One τον προσεχή Νοέμβριο, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους έχουν συγκεκριμένους τίτλους του Xbox 360, να τους αναπαράγουν στη νέα κονσόλα. Η αρχή θα γίνει με μια συλλογή 100 τίτλων, με την εταιρεία να υπόσχεται σημαντική αύξηση των υποστηριζόμενων τίτλων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επιπλέον όλα τα δωρεάν παιχνίδια που κυκλοφορούν κάθε μήνα μέσα από το πρόγραμμα Games with Gold, θα είναι διαθέσιμα και για τους κατόχους Xbox One.

Τέλος το Xbox One θα περιληφθεί στη μεγάλη οικογένεια των Windows 10 συσκευών, από το Νοέμβριο, όταν και θα αναβαθμιστεί στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, με ριζική ανανέωση του γραφικού περιβάλλοντος, με έμφαση στην ταχύτητα και την παρουσία της ψηφιακού βοηθού Cortana. Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Preview, θα μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση από το νέο περιβάλλον, από το Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια