ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η AMD αποκαλύπτει την νέα 6ης γενιάς σειρά Pro A-Series


Η AMD ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα μιας νέας σειράς APUs, η οποία βασίζεται στην αρχιτεκτονική Carrizo και προσφέρει αυξημένες δυνατότητας στον τομέα της ασφάλειας χάρη στον AMD Secure Processor και την τεχνολογία TrustZone της ARM.
.
Η νέα σειρά Pro A-Series βασίζεται στην Carrizo αρχιτεκτονική, η οποία προσφέρει αυξημένες επιδόσεις έναντι της προηγούμενης σειράς που βασιζόταν στην Kaveri αρχιτεκτονική, στον τομέα των γραφικών, σε multithreding και compute, με παράλληλη μείωση της κατανάλωσης. Η διαφορά της Pro σειράς έναντι των υπόλοιπων Carrizo μοντέλων που έχει ανακοινώσει η AMD, είναι ότι η σειρά Pro έχει επιπλέον χαρακτηριστικά που αποσκοπούν στο να προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια. Περιλαμβάνουν έναν AMD Secure Processor, ουσιαστικά έναν συνεπεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM, ο οποίος αξιοποιεί την τεχνολογία ARM Trustzone. Είναι απομονωμένος από το υπόλοιπο chip, διαθέτοντας την δική του αποκλειστική μνήμη, τους δικούς του διαύλους επικοινωνίας με το υπόλοιπο σύστημα, TEE and TPM, επιτρέποντας σε εφαρμογές που απαιτούν αυξημένη ασφάλεια, όπως το antivirus ή ένα ψηφιακό πορτοφόλι, να τρέχουν σε ασφαλές περιβάλλον.

AMD 6 Gen A12

Η AMD διαθέτει την δική της εφαρμογή AMD Pro Control Center, η οποία προσφέρει εύκολη παραμετροποίηση, αναβάθμιση και διαχείριση της IT υποδομής, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ενώ επιπλέον η σειρά Pro καλύπτεται και από αυξημένη εγγύηση. Η AMD τονίζει και το χαμηλό κόστος της νέας σειράς, το οποίο επιτρέπει σε αυτόν που θα επιλέξει κάποιο σύστημα βασισμένο σε επεξεργαστή Pro A-Series, να διαθέσει τους πόρους που θα εξοικονομήσει σε άλλους τομείς, επιλέγοντας για παράδειγμα μια σύνθεση με SSD έναντι HDD ή Full HD οθόνη έναντι απλής HD.

AMD secure zone

Η νέα σειρά θα περιλαμβάνει αρχικά τέσσερα μοντέλα με το κορυφαίο από αυτά να είναι το Pro A12-8800B με τέσσερις πυρήνες αρχιτεκτονικής Excavator με μέγιστη συχνότητα λειτουργίας τα 3.4GHz, ενσωματωμένα γραφικά επιπέδου Radeon R7 με 512 stream processors αρχιτεκτονικής GCN 1.2 με μέγιστη συχνότητα λειτουργίας τα 800MHz, 2MB L2 cache, υποστήριξη για μνήμη DDR3-2133 και TDP παραμετροποιήσιμο από 12-35W. Η νέα σειρά διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά των Carrizo, όπως υποστήριξη Heterogeneous Systems Architecture (HSA) 1.0 και High-Efficiency Video Compression (HEVC) decoder και πλήρη υποστήριξη για τα Windows 10 της Microsoft.

AMD 6 Gen Pro APUs specs

Οι νέοι Pro επεξεργαστές της AMD είναι άμεσα διαθέσιμοι στην νέα σειρά EliteBook της HP.

Δεν υπάρχουν σχόλια