ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H μεγαλύτερη φωτογραφία του Γαλαξία μας στα 46 δισ. pixel

Οι αστρονόμοι δημιούργησαν την πιο μεγάλη αστρονομική φωτογραφία που έχουμε δει μέχρι σήμερα και φτάνει στα 46 δισεκατομμύρια pixels. Η εικόνα του Γαλαξία είναι το αποτέλεσμα δεδομένων που συνέλεξαν οι αστρονόμοι στο Ruhr-University Bochum στη Γερμανία, επί πέντε χρόνια. Η ενιαία εικόνα αποτελείται από 268 μοναδικές όψεις του Γαλαξία.
Μερικές από τις όψεις που αποτελούν τη φωτογραφία περιλαμβάνουν τη Γη και τον Ήλιο. Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί η εικόνα τραβήχτηκαν με συνεχή σάρωση επί 5 χρόνια με τηλεσκόπια στην έρημο Ατακάμα στη Χιλή.
Η 46 δισεκατομμυρίων pixel εικόνα, είναι ορατή από το κοινό, αλλά χρειάζεται ένα ειδικό εργαλείο που μπορείτε να βρείτε εδώ. Το τελικό μέγεθος του αρχείου είναι 194GB με διαφορετικές γωνίες της εικόνας και φίλτρα.
Με τη χρήση του online εργαλείου, μπορείτε να περιηγηθείτε σε συγκεκριμένα κομμάτια της εικόνας. Τέλος, η εικόνα σου δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης προβάλλοντας διάφορες πληροφορίες σχετικά με τα αντικείμενα της φωτογραφίας, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα όνομα από κάποιο συγκεκριμένο αστέρι. Υπάρχουν πάνω από 50.000 αστέρια μεταβλητής φωτεινότητας στο Γαλαξία μας.
milkyway pic

Δεν υπάρχουν σχόλια