ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εμφανίστηκε στο Kickstarter το Intel x86 UP development board

Με μέγεθος όσο ένα Raspberry Pi 2, το UP μπαίνει δυναμικά στον χώρο των computer boards ενώ παρέχει συμβατότητα με πληθώρα λογισμικού.

Το UP εμφανίστηκε στο Kickstarter και πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα με τετραπύρηνο Atom X5-8300 επεξεργαστή της Intel χρονισμένο στα 1.84GHz. Η φύση του chip (x86) το κάνει ιδανικό για λειτουργία σε περιβάλλον Windows 10, Linux αλλά και Android ενώ το μεγάλο πλεονέκτημα των εφαρμογών δε περνά απαρατήρητο. Η GPU του SoC είναι μια Intel Gen 8 HDμε 12 EUs και λειτουργεί στα 500MHz. To board συνοδεύεται από 1GB DDR3L RAM και 16 GB eMMC που δρα ως ο αποθηκευτικός χώρος. 

Το γεγονός ότι "χτυπά" το Raspberry Pi 2 διακρίνεται από τις 40 GPIO, κάνοντάς το παράλληλα και development board για λάθε λογής project. Εκτός αυτών, εξοπλίζεται με 5x USB 2.0, 1x USB 3.0, gigabit ethernet, μια DSI θύρα και μια MIPI για κάμερες, όπως και το RPi2. Επίσης, για τη σύνδεσή του με την οθόνη χρησιμοποιεί μια HDMI θύρα. Το προϊόν περιλαμβάνει και προηγμένες τεχνολογίες της Intel όπως AES για κρυπτογράφηση δεδομένων, κάτι απαραίτητο για το οικοσύστημα του IoT. Η καμπάνια έχει συγκεντρώσει μέσα σε τρεις περίπου ημέρες το ποσό των 31 χιλιάδων ευρώ, από τον στόχο των 50 χιλιάδων με 40 ημέρες να απομένουν για την ολοκλήρωσή του.


Εμφανίστηκε στο Kickstarter το Intel x86 UP board

Δεν υπάρχουν σχόλια