ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Tesla Model S αποκτά λειτουργίες αυτόνομου οχήματος καθώς και αυτόματου παρκαρίσματος

Το Tesla Model S αποκτά λειτουργίες αυτόνομου οχήματος καθώς και αυτόματου παρκαρίσματοςΟι αναβαθμίσεις που κυκλοφορεί η Tesla για το ηλεκτροκίνητο της αυτοκίνητο, το Model S, δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν κάτι που ισχύει και με το νέο λογισμικό που κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες η εταιρεία, το οποίο προσθέτει δυνατότητες -μερικής- αυτόνομης οδήγησης αλλά και αυτόματου παρκαρίσματος. Η έβδομη έκδοση του λογισμικού της Tesla, προσφέρει στους κατόχους του Model S και σύντομα του Model X τις παρακάτω δυνατότητες οι οποίες προστίθενται στο σύστημα Autopilot που διαθέτει από τις αρχές του χρόνου

Autosteer (beta): Με τη συγκεκριμένη λειτουργία, το αυτοκίνητο παραμένει με σταθερή ταχύτητα στη λωρίδα που βρίσκεται, κάνοντας χρήση των υψηλής ευκρίνειας GPS χαρτών, με τους αισθητήρες να αναγνωρίζουν τις κατάλληλες ενδείξεις προκειμένου να γνωρίζει το αυτοκίνητο πότε είναι μέσα σε μια λωρίδα. Όπως δηλώνει ο Musk, ο ιδρυτής της Tesla, η λειτουργία Autosteer λειτουργεί ακόμα και όταν επικρατούν δύσκολες συνθήκες καιρού, όπως ακριβώς ισχύει και με τους ανθρώπους.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Αυτόματη αποφυγή και ενημέρωση σύγκρουσης: Στην περίπτωση αυτή, το εντυπωσιακό καντράν των Model S και Model X, θα εμφανίσει με χαρακτηριστικό τρόπο την πληροφορία ότι υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία είναι πολύ κοντά στο αυτοκίνητο.

Αυτόματη αλλαγή λωρίδας: Μόλις ο οδηγός ενεργοποιήσει το flash, τότε το αυτοκίνητο αλλάζει αυτόματα λωρίδα, από τη στιγμή που ο δρόμος είναι ελεύθερος.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Αυτόματο παρκάρισμα: Όταν ο οδηγός βρίσκεται μέσα σε μια πόλη και διατηρεί χαμηλή ταχύτητα, τότε το αυτοκίνητο θα ελέγχει το δρόμο για ελεύθερο χώρο παρκαρίσματος, ενημερώνοντας τον. Αν ο οδηγός ενεργοποιήσει τη σχετική λειτουργία, τότε το αυτοκίνητο παρκάρει μόνο του χωρίς βοήθεια από τον οδηγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια