ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην ελληνική αγορά οι φωτογραφικές μηχανές α7S II, α7R II, RX100 IV και RX10 II της Sony

Στην ελληνική αγορά οι φωτογραφικές μηχανές α7S II, α7R II, RX100 IV και RX10 II της SonyΈτοιμες προς κυκλοφορία αν και με περιορισμένη διαθεσιμότητα ελέω capital controls, είναι οι νέες φωτογραφικές μηχανές της Sony τις οποίες μπορέσαμε να δούμε από κοντά σε επίσημη παρουσίαση που διοργάνωσε η εταιρεία. Αρχής γενομένης από τη σειρά μηχανών Cyber-Shot, η Sony κάνει πάλι τη διαφορά, παρουσιάζοντας δύο νέα μοντέλα, τα RX100 IV και RX10 II, με επιδόσεις που ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Στα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται η υποστήριξη εγγραφής 4K βίντεο, όπου για την RX10 II η λήψη μπορεί να διαρκέσει έως τα 29 λεπτά, ενώ στην RX100 IV, το βίντεο έχει διάρκεια λήψης τα 5 λεπτά. Με ανάλυση 20MP, και τα δύο μοντέλα ξεχωρίζουν για τον αισθητήρα Exmor RS CMOS τύπου 1.0, με δυνατότητα προηγμένης επεξεργασίας σημάτων αλλά και συνδεδεμένο τσιπ μνήμη DRAM. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που είναι εφικτή η εγγραφή βίντεο σε πολύ αργή κίνηση έως 1000 fps, κάτι που φέρνει εντυπωσιακά αποτελέσματα ανάλογα πάντα με το θέμα που θα επιλέξουμε να κάνουμε λήψη.
Ακόμα η μεγάλη ταχύτητα του κλείστρου 1/32.000", επιτρέπει τη γρήγορη λήψη εικόνων ενώ στις δυνατότητες τους περιλαμβάνονται ασύρματη υποστήριξη, Wi-Fi, NFC και XGA OLED Tru-Finder σκόπευτρο. Ανεβαίνοντας επίπεδο, συναντάμε τις δύο πιο επαγγελματικές προτάσεις της εταιρείας στην κατηγορία των full-frame μηχανών της Sony, που σύμφωνα με την Ελληνική αντιπροσωπεία της εταιρείας, κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο της τοπικής αγοράς.Και σ'αυτή τη γενιά, το μέγεθος και των δύο μοντέλων είναι ικανοποιητικό όπως επίσης και το βάρος τους. Ο διάδοχος της επιτυχημένης a7S, είναι φυσικά η a7S II όπου S σημαίνει η μεγάλη ευαισθησία (sensitivity) την οποία μπορεί να προσφέρει η μηχανή, συνδυάζοντας παράλληλα χαμηλό θόρυβο εξαιτίας του ηλεκτρονικού κλείστρου πλέον. Όπως είχαμε δει πρόσφατα σε εντυπωσιακό βίντεο που είχε δημοσιοποιήσει η Sony, η a7S II μπορεί να εστιάσει πολύ γρήγορα και αυτόματα, ακόμα και σε σκοτεινά περιβάλλοντα, βλέποντας πράγματα που δε μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι. Ακόμα ένα κορυφαίο χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης είναι ο σύστημα σταθεροποίησης πέντε αξόνων, κάτι που βοηθά ιδιαίτερα τις λήψεις μας, ακόμα και κατά την εγγραφή βίντεο σε 4K ανάλυση.
Αντίστοιχα η a7R II, ενσωματώνει τον αισθητήρα Exmor R CMOS, τον πρώτο δηλαδή αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού, υπεύθυνο για εξαιρετικά αποτελέσματα είτε στη λήψη φωτογραφιών με ανάλυση 42MP, είτε κατά την εγγραφή 4K βίντεο. Και σ' αυτό το μοντέλο, η Sony ενσωματώνει το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων για λιγότερο κουνημένες φωτογραφίες, αλλά και με σύστημα 399 σημείων αυτόματης εστίασης, το μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή μηχανή. Όλα τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά και των 4 καμερών, έχουν φυσικά επίπτωση στις τιμές κάθε φωτογραφικής μηχανής ξεχωριστά. Η κυκλοφορία τους στην αγορά αναμένεται τις επόμενες ημέρες, ενώ οι ενδεικτικές τιμές τους έχουν οριστεί ως εξής: Sony α7S II (body) - €3500 Sony α7R II (body) - €3200 Sony RX100 IV - €1200 Sony RX10 II - €1300

Δεν υπάρχουν σχόλια