ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καινούρια εφαρμογή Android που συμβάλλει στην καταπολέμηση του καρκίνου

Καινούρια εφαρμογή Android που συμβάλλει στην καταπολέμηση του καρκίνουΑυστραλοί επιστήμονες του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας Garvan δημιούργησαν μια καινούρια εφαρμογή για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android, που βοηθά την ιατρική έρευνα αναφορικά με τον καρκίνο.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της νύχτας εάν το κινητό είναι συνδεδεμένο στην πρίζα και έχει φορτίσει τουλάχιστον μέχρι το 95%, η εφαρμογή DreamLab ξεκινάει να λειτουργεί στο υπόβαθρο και από μόνη της κατεβάζει και επιλύει ένα μικρό τμήμα προβλήματος που σχετίζεται με την έρευνα για τον καρκίνο.
 Βασική ιδέα του εγχειρήματος είναι ότι, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα χιλιάδες ή και εκατομμύρια συσκευές οι οποίες θα ήταν αδρανείς τη συγκεκριμένη στιγμή, το Ινστιτούτο θα μπορέσει να επιλύσει ταχύτερα μια σειρά από πολύπλοκα ζητήματα που σχετίζονται με την έρευνα για τον καρκίνο.
 Σαφώς, η παράμετρος που μπορεί να απασχολεί αρκετούς χρήστες είναι η κατανάλωση δεδομένων από την εφαρμογή. Για τον λόγο αυτό, ο χρήστης μπορεί να θέσει όριο αναφορικά με τον αριθμό δεδομένων που μπορεί να καταναλώσει η εφαρμογή κάθε μήνα, τόσο για δεδομένα κινητής όσο και για WiFi.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι για τρία χρόνια, η Vodafone Αυστραλίας δεν θα αφαιρεί από τα πακέτα δεδομένων των συνδρομητών της τα δεδομένα που καταναλώνει η εφαρμογή DreamLab.

 Site: TechRadar

Δεν υπάρχουν σχόλια