ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Antivirus software που μιμείται τον εγκέφαλο δεν χρειάζεται update

Σήμερα για να προστατέψεις τον υπολογιστή σου από κακόβουλο λογισμικό, ιούς και να είσαι σίγουρος ότι δεν μπορεί κανείς να μπει μέσα στον υπολογιστή σου, θα πρέπει να χρησιμοποιείς κάποιο antivirus. Ωστόσο το πρόβλημα με τέτοια software είναι ότι μπορούν να αναγνωρίσουν μόνο ιούς τους οποίους γνωρίζουν.
Αυτό σημαίνει ότι όταν υπάρχει μια απειλή την οποία δεν γνωρίζουν, οι attackers έχουν μια ευκαιρία να επιτεθούν χωρίς ουσιαστική άμυνα. Aυτό θέλουν να αλλάξουν ερευνητές από το Ισραήλ δημιουργώντας την startup ονόματι Deep Instinct. Προτείνουν μέσα τα οποία θα κάνουν τα antivirus softwares ικανά να αντιλαμβάνονται τα νέα malware χωρίς να χρειάζονται αναβάθμιση.
Οι ερευνητές εργάζονται πάνω σε deep learning αλγόριθμους οι οποίοι μπορούν να αντιληφθούν νέο κακόβουλο κώδικα, με φυσικό τρόπο χωρίς αναβάθμιση. Θεωρείται ότι από την στιγμή που ένα τεχνητό νευρωνικό δίκτυο μπορεί να προγραμματιστεί να αναγνωρίζει πρόσωπα, τότε είναι δυνατό να γίνει το ίδιο έτσι ώστε να αναγνωρίζει κώδικα που μπορεί δυνητικά να είναι κακόβουλος.
Η Deep Instinct δουλεύει επάνω σε ένα deep-learning antivirus software το οποίο μπορεί να αναγνωρίζει νέο κακόβουλο λογισμικό με 20% μεγαλύτερη ακρίβεια σε σύγκριση με το καλύτερο antivirus που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά.
Προς το παρόν βρισκόμαστε σε αρχικό στάδιο και απ ότι φαίνεται πρέπει να περιμένουμε ακόμη μέχρι να δούμε antivirus software που δεν θα χρειάζεται αναβάθμιση για να αντιλαμβάνεται τους κινδύνους. Όπως και να έχει το self-learning malware detection software είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για εκατομμύρια χρήστες PC ανά τον κόσμο.
hacking
Πηγή: 12

Δεν υπάρχουν σχόλια