ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Chrome OS είναι εδώ για να μείνει, δηλώνει η Google

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Wall Street Journal την περασμένη εβδομάδα, η Google σχεδιάζει να ενώσει το Chrome OS με το Android. Μάλιστα, φημολογείται ότι το Android θα κυριαρχεί στο νέο λειτουργικό που θα προκύψει, το οποίο θα έχει παρουσιαστεί μέχρι το 2017.
Ωστόσο, η ίδια η Google φαίνεται να αναιρεί τις παραπάνω φήμες, εφόσον ο Hiroshi Lockheimer, Αντιπρόεδρος των τμημάτων Android, Chrome OS και Chromecast, δημοσίευσε στο επίσημο Google Chrome Blog.
 Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι, παρόλο που η εταιρία ψάχνει τρόπους να βελτιώσει την αλληλεπίδραση των δύο λειτουργικών συστημάτων, δεν σχεδιάζει σε καμία περίπτωση να καταργήσει το Chrome OS. Υποστηρίζει ότι πριν από 6 χρόνια ξεκίνησαν την κυκλοφορία του Chrome OS με στόχο να κάνουν πιο απλή, ταχύτερη, καλύτερη και πιο ασφαλή τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή για όλους και ότι είδαν να πραγματοποιείται ο στόχος αυτός σε σχολεία, γραφεία και σπίτια ανά τον κόσμο.

Για την ακρίβεια, μας πληροφορεί ότι κάθε σχολική ημέρα στην Αμερική, τίθενται σε λειτουργία 30.000 καινούρια Chromebooks και ότι περισσότερα από 2 εκατομμύρια καθηγητές και μαθητές σε πάνω από 150 χώρες χρησιμοποιούν την επέκταση «Share to Classroom» στο Google Chrome.

Ακόμη, όσον αφορά τη χρήση από εταιρίες, μας πληροφορεί ότι το Netflix, η Sanmina, τα Starbucks και φυσικά η ίδια η Google, χρησιμοποιούν Chromebooks εξαιτίας της ασφάλειας και της ευκολίας ως προς τη χρήση και ως προς τη μαζική διαχείριση από διαχειριστές IT που προσφέρουν.

Συμπληρώνει επίσης λέγοντας ότι τα Chromebooks σημειώνουν ιδιαίτερα υψηλές πωλήσεις στο Amazon στην κατηγορία υπολογιστών για καθημερινή χρήση, γεγονός στο οποίο συνέβαλλε και η κυκλοφορία του πρώτου Chromebook με κόστος $149 πριν από μερικούς μήνες. Μάλιστα, σε μερικές εβδομάδες θα κυκλοφορήσει το Asus Chromebit, ένα mini PC με τιμή $85 που θα τρέχει Chrome OS.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Επιπλέον, ο Lockheimer υπογράμμισε ότι φέτος κυκλοφόρησαν Chromebooks που προορίζονται για επαγγελματική χρήση και επίσης, έγιναν διαθέσιμες στο Chrome OS αρκετές εφαρμογές του Android, μέσω του ARC (Apps Runtime on Chrome). Ακόμη, δήλωσε ότι θα κυκλοφορήσει καινούριο media player για το Chrome OS και ότι θα ανανεωθεί το γραφικό περιβάλλον με βάση το Material Design του Android.

Τέλος, έκλεισε λέγοντας ότι κάθε Chromebook συνοδεύεται από πενταετή υποστήριξη αναβαθμίσεων, καθώς και ότι το 2016 θα κυκλοφορήσουν πολλά νέα Chromebooks

Δεν υπάρχουν σχόλια