ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Windows 10: Οι προσπάθειες της Microsoft «έπιασαν τόπο»

Με τα Windows 10 η Microsoft έχει τύχει θετικής αποδοχής, ειδικά για το γεγονός ότι η αναβάθμιση είναι δωρεάν. Έχουμε πει πολλές φορές ότι η ίδια έχει ποντάρει στο νέο λειτουργικό της σύστημα και κάνει το παν για να πείσει τους χρήστες να κάνουν την αναβάθμιση και όπως φαίνεται τα καταφέρνει.
Ήδη από τις πρώτες βδομάδες τα ποσοστά υιοθέτησης ήταν πολύ μεγάλα φτάνοντας αρχές Οκτωβρίου στους 110 εκατ. χρήστες.Σύμφωνα με τα νέα ποσοστά της Net Applications, τα Windows 10 με 3 μήνες ζωής έχουν καταφέρει να ελέγχουν το 7.94% της αγοράς, τον Οκτώβριο έχοντας συνολικά 132 εκατ. χρήστες, τον περασμένο μήνα το ποσοστό ήταν στο 5%. Τα Windows 10 πλησιάζουν τα Windows XP που έχουν το 11.68%, αν και δεν υποστηρίζονται πλέον από την Microsoft.
Όπως είπαμε δεν μας εκπλήσσουν οι γρήγορoι ρυθμοί υιοθέτησης των Windows 10 καθώς για πρώτη φορά η Microsoft δίνει την αναβάθμιση δωρεάν, ενώ οι προηγούμενες εκδόσεις έπρεπε να αγοραστούν. Επομένως πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να κάνουν μια δοκιμή. Με 132 εκατ. χρήστες η Microsoft είναι στο 13.2% των 1 δισ. χρηστών που έχει βάλει ως στόχο μέχρι τα μέσα του 2018.
Παράλληλα, να πούμε ότι η Microsoft σκοπεύει να γίνει ακόμη πιο «πιεστική» προκειμένου να πείσει τους χρήστες παλαιότερων εκδόσεων να κάνουν την αναβάθμιση. Διαβάστε το σχετικό άρθρο: Η Microsoft γίνεται ακόμη πιο πιεστική για το update
windows 10
windows market

Δεν υπάρχουν σχόλια