ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

AMD κατά Asetek, για την αναστολή των πωλήσεων της Fury X στις ΗΠΑ

Μέσα σε λίγες ώρες η AMD απαντά στην Asetek και την απόφαση του δικαστηρίου της με τη Cooler Master.

Η απόφαση αναφέρει πως Cooler Master, AMD και ένα μικρό ποσοστό GPUs της GIGABYTE (GTX 980 Water Force) θα πρέπει να σταματήσουν να πωλούνται στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ η πρώτη θα πρέπει να καταβάλλει το ~14% των κερδών από τις υδροψύξεις που πουλήθηκαν από την αρχή του έτους.

Η μήνυση που έγινε αρχικά από την Asetek προς την Cooler Master, όμως πολλά προϊόντα που υπόκεινται στην απόφαση για αναστολή των πωλήσεων βρίσκονται και σε προϊόντα τρίτων κατασκευαστών. Η AMD με την πρόσφατη κάρτα γραφικών της Fury X είναι μέσα σε αυτές και μόλις σήμερα, έχουμε την επίσημη τοποθέτηση της εταιρίας επί του θέματος που όπως φαίνεται θα συζητηθεί.

Η απάντηση της AMD αναφέρει πως ναι μεν γνωρίζει την αντιπαράθεση της Asetek με την Cooler Master, αλλά υποδεικνύει πως το δικαστήριο δεν βρήκε στη κάρτα γραφικών κάποιο στοιχείο που καταπατά κάποια κατοχυρωμένη πατέντα της Asetek (μένει να επιβεβαιωθεί). Η συγκεκριμένη απάντηση αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον χώρο και πιο συγκεκριμένα από την Asetek η οποία δεν έχει αντικρούσει ακόμα τα λεγόμενα της AMD. Η AMD δεν αναμένεται να αλλάξει στάση ούτε πρόκειται να σταματήσει τις πωλήσεις όπως όλα δείχνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια